| آژانس های فضایی برای مأموریت های طولانی مدت به ماه، مریخ و فراتر از آن با موانع متعددی روبه رو هستند که یکی از بزرگ ترین آنها غذا است. درحال حاضر، غذا روی زمین تولید و به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) منتقل می شود. اگرچه این روش برای مأموریت های نزدیک به زمین امکان پذیر است، اما برای مقاصد دورتر، از نظر فنی غیرعملی و بسیار پرهزینه است. اکنون محققان ایده عجیبی برای حل این مشکل دارند. آژانس فضایی اروپا (ESA) پروژه ای به نام HOBI-WAN را راه اندازی کرده است که هدف آن، آزمایش تولید یک پودر پروتیینی به نام Solein در فضا با استفاده از حداقل منابع ممکن است؛ منابعی که شامل هوا، الکتریسیته و ادرار فضانوردان می شود. پروژه HOBI-WAN (مخفف باکتری های اکسیدکننده هیدروژن در بی وزنی به عنوان منبع تغذیه ) بخشی از برنامه اکتشافی Terrae Novae آژانس فضایی اروپا است. محصول اصلی این پروژه، Solein، یک پودر پروتیینی است که توسط شرکت فناوری غذایی فنلاندی Solar Foods توسعه یافته است. این ماده از طریق یک فرایند تخمیر گازی تولید می شود که در آن از میکروب ها، هوا (دی اکسیدکربن) و الکتریسیته استفاده می شود. اگرچه شرکت Solar Foods این فناوری را روی زمین با موفقیت اجرا کرده، اما فضا به تکنیک های متفاوتی نیاز دارد. تفاوت اصلی در منبع نیتروژن است که برای سنتز پروتیین ضروری است: روی زمین این فرایند از آمونیاک به عنوان منبع نیتروژن استفاده می کند. در فضا منبع نیتروژن، اوره خواهد بود؛ یک ترکیب آلی که به وفور در ادرار فضانوردان یافت می شود. طی هشت ماه آینده، Solar Foods با پیمانکار اصلی پروژه، OHB System AG، بر روی زمین کار خواهد کرد تا فناوری لازم برای آزمایش در فضا را توسعه دهد. در صورت موفقیت، تولید Solein درنهایت در ایستگاه فضایی بین المللی آزمایش خواهد شد. |