صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
یکشنبه، 18 آبان 1404 - 00:25   
 آخرین خبرها
  ببینید؛ نبرد خونین جگوار و کایمن در گل‌ولای
  دلایل آلودگی هوای پایتخت چیست؟
  سردار جلالی: در حملات سایبری، اغلب نقطه‌ی ورود دشمن از طریق شبکه‌ دوربین‌ها بود
  ماجرای ترکیدگی لاستیک هواپیما در فرودگاه مشهد چه بود؟
  پُِر کردن استخر در انگلیس ممنوع می‌شود
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 54282صفحه نخست » اخبار مهمشنبه، 17 آبان 1404 - 22:45

چرا 70 درصد کافه‌‌‌رستوران‌های ایرانی تعطیل می‌شوند؛ 5 دلیل شکست و اسرار بقا


بخش قابل توجهی از کافه‌های ایران در همان سال اول شروع فعالیت خود تعطیل می‌شوند. راز موفقیت 30 درصد باقیمانده چیست و چطور می‌توان با کمک فرمول 30-30-40 نجات پیدا کرد

فرارو- حدود 70 درصد کافه ها و رستوران های تازه تأسیس در ایران تنها پس از یک سال فعالیت تعطیل می شوند.

به گزارش فرارو؛ این آمار تکان دهنده قطعا هشداری جدی است برای کسانی که رؤیای راه اندازی یک کسب وکار موفق در صنعت پُرمشغله غذا و نوشیدنی را در سر دارند اما بیایید نیمه پر لیوان را هم ببینیم. از هر 10 کسب وکار در این حوزه، سه تا می توانند سال دوم را به چشم بینند. به نظر شما راز موفقیت این 30 درصد باقی مانده چیست و آنها چطور موفق می شوند به فعالیت خود ادامه دهند؟

نبود مدیریت صحیح و بحران 60 درصدی ریزش پرسنل

صنعت کافه داری و رستوران داری در ایران به شدت بر نیروی انسانی متکی است با این حال، طبق آمارها 60 درصد پرسنل ظرف شش ماه اول کار خود را ترک می کنند و تنها کمتر از 10 درصدشان برای پرسنل خود سیستم آموزشی مدون در نظر می گیرند.

در اکثر کافه رستوران های ایرانی، مدیر همان صاحب کسب وکار است. او شاید عاشق قهوه باشد اما الزاماً مدیر خوبی نیست و در اغلب مواقع نمی داند هر فنجان قهوه چقدر برایش هزینه دارد. این فرد چون نمی داند چند درصد از فروش روزانه باید صرف حقوق، اجاره یا تبلیغات شود، در پایان ماه پی می برد دخل و خرجش با هم نمی خواند و به سمت ورشکستگی رفته است.

اشتباه در محاسبه هزینه، سود و مدیریت مالی کافه

بسیاری از کافه داران تنها هزینه مواد اولیه را محاسبه می کنند و از هزینه های سربار پنهان مانند حقوق پرسنل، استهلاک تجهیزات، اجاره، انرژی و... غافل می شوند. این بزرگترین دام برای کسب وکارهای جدید است.

در صنعت غذا، حاشیه سود خالص معمولاً بین 10 تا 20 درصد است. یعنی اگر فروش 100 میلیون تومان در ماه باشد، در بهترین حالت باید انتظار سود خالص 10 تا 20 میلیون داشته باشید. برای فرار از تله باید بهای تمام شده واقعی هر آیتم از منو را محاسبه کنید و در به روزرسانی آن استمرار داشته باشید چون نوسانات نرخ ارز و تورم، باعث گرانی ناگهانی مواد اولیه می شود.

همچنین لازم است بدانید روزانه باید حداقل چند مشتری یا چقدر فروش داشته باشید تا فقط هزینه های جاری خود را پوشش دهید. در غیر این صورت، کسب وکار شما هر روز ضرر می دهد.

برای شروع از فرمول 30-30-40 استفاده کنید؛ یعنی 30 درصد درآمد فروش را به خرید مواد اولیه اختصاص دهید و 30 درصد دیگر را برای حقوق و اجاره کنار بگذارید. 40 درصد باقیمانده شامل هزینه های سربار متغیر (مثل انرژی، تعمیر و نگهداری) و سود خالص است. اگر در پایان ماه سهم هر بخش از بودجه بیش از 5 تا 10 درصد از این نسبت فاصله داشت، یعنی سیستم مالی نیاز به بازبینی دارد.

عاقلانه ترین راهکار برای مواقع خاص مثل پلمب یا نوسان قیمت مواد اولیه، داشتن ذخیره مالی اضطراری برای حداقل 3 ماه عملیاتی است. همچنین می توانید دو تأمین کننده جایگزین برای مواد اولیه داشته باشید.

چرا 70 درصد کافه‌‌‌رستوران‌های ایرانی تعطیل می‌شوند؛ 5 دلیل شکست و اسرار بقا (1)می توانید بخشی از سود روزهای خاص مثل جمعه ها یا مراسم تولد را میان کارکنان تقسیم کنید

نداشتن برندینگ و شکست در خلق تجربه مشتری

تقریبا هر روز در هر کوچه و خیابان یک کافه جدید باز می شود. اغلب آنها کاملا شبیه هم هستند اما تمایز واقعی، برندی است که در ذهن مشتری جا خوش کند. مشتری امروزی چیزی می خواهد که برایش حس تعلق، داستان و تفاوت ایجاد کند.

کافه ای که فقط قهوه خوب می دهد دوام نمی آورد اما کافه ای که با کمک فضای مطالعه، موسیقی زنده، بازی فکری، یا برخورد صمیمی کارکنان تجربه خاص می سازد در ذهن می ماند. از خودتان بپرسید شما چه ویژگی دارید، آیا بهترین کافه برای صبحانه هستید یا سریع ترین محل برای تحویل قهوه؟

دنبال یک نقطه قوت محوری مشخص بگردید که رقبای اصلی تان از آن بی بهره هستند. برندینگ یعنی تجربه مشتری که شامل بوی فضا، نوع موسیقی، لهجه و طرز رفتار پرسنل، طراحی منو و حتی پیامی است که زیر فاکتور چاپ می کنید. طبق مطالعات بین المللی، رشد 5 درصدی افزایش وفاداری مشتری می تواند تا 25 درصد به میزان سود شما اضافه کند.

برنامه نجات؛ راز بقای 30 درصد کافه های موفق در ایران

گزارش منابع معتبر و تحقیقات دانشگاهی نشان می دهد حدود 17 درصد از رستوران های مستقل آمریکایی در سال اول فعالیت بسته می شوند و تقریباً 83 درصد موفق می شوند این مرحله سخت را پشت سر بگذارند. در ایران وضعیت متفاوت است و بیش از 70 درصد کافه رستوران ها در همان سال اول تعطیل می شوند.

این یعنی نرخ شکست در ایران به مراتب بالاتر از متوسط کشورهای توسعه یافته است و باید سهم عوامل داخلی کسب وکار از جمله مدیریت، آموزش، محاسبه هزینه، برندینگ را در شکست پررنگ دانست. برنامه نجات را از منو شروع کنید.

در شرایط پرنوسان بودن قیمت ها، منویی که بیش از 15 آیتم پرهزینه دارد، خطرناک محسوب می شود. پیشنهاد می شود سه آیتم پرفروش و سود بالا را شناسایی کنید و آنها را به عنوان محور منو قرار دهید. اقلام کم فروش را حتی اگر به آن ها علاقه شخصی دارید حذف کنید. در پایان با تغییر جزیی در مواد اولیه (مثل استفاده مشترک از پایه ها) حجم ضایعات را پایین بیاورید.

هر روز آمار فروش، فیش میانگین و اقلام پرفروش را در یک فایل ثبت کنید. اگر میانگین خرید هر مشتری کمتر از 1.5 آیتم است یعنی شما به منوی مکمل یا پروموشن نیاز دارید. زمان های خلوت را رصد کنید و دقیقا در همین بازه ها با تخفیف یا اجرای خاص، فضا را زنده نگه دارید.

اگر مشکل اصلی کافه وفاداری پرسنل است و نیروهایتان چون احساس می کند فقط حقوق بگیر هستند، در اولین فرصت شما را ترک می کنند می توانید بخشی از سود روزهای خاص (مثلاً جمعه ها یا مراسم تولد) را میان کارکنان تقسیم کنید.

برای باریستا سیستم امتیازی بگذارید؛ به عنوان مثال اگر رضایت مشتری در فرم بازخورد بالای 90 درصد بود، به او پاداش بدهید و در مواقعی که نیاز به برخورد و اصلاح روند احساس می شود به جای تذکر مستقیم، از فیدبک مشتریان استفاده کنید. این کار در عمل تاثیر بیشتری دارد و جلوی ایجاد حس بی اعتمادی را می گیرد.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
سردار جلالی: در حملات سایبری، اغلب نقطه‌ی ورود دشمن از طریق شبکه‌ دوربین‌ها بود
  سردار جلالی: در حملات سایبری، اغلب نقطه‌ی ورود دشمن از طریق شبکه‌ دوربین‌ها بود
ما یک فرضیه داشتیم درباره‌ی نحوه‌ی کنترل دوربین‌های مداربسته. دو دستگاه دوربین مداربسته را برای آزمایش به یک آزمایشگاه تخصصی سخت‌افزاری داخل کشور سپردیم.
استفاده از موبایل قبل از خواب شاید مسبب کاهش کیفیت خواب نباشد
  استفاده از موبایل قبل از خواب شاید مسبب کاهش کیفیت خواب نباشد
محققان در پژوهشی جدید هیچ ارتباطی بین استفاده شبانه از نمایشگرها و کیفیت پایین خواب در بزرگسالان پیدا نکردند. محققان می‌گویند افرادی که به‌طور منظم یا گهگاه قبل از خواب از موبایل استفاده می‌کردند،
درمان سرطان با نور LED بدون تخریب سلول‌های سالم
  درمان سرطان با نور LED بدون تخریب سلول‌های سالم
حرارتی جدید با LED و نانوذرات قلع تا 92 درصد سلول‌های سرطان پوست را از بین می‌برد
ببینید؛ درخت کریسمس مرکز راکلفر در نیویورک نصب شد
  ببینید؛ درخت کریسمس مرکز راکلفر در نیویورک نصب شد
درخت کریسمس عظیم مرکز راکفلر در میان استقبال مردم در محله منهتن در شهر نیویورک در جای خود قرار گرفت.
دستگیری شبکه جاسوسی در یمن
  دستگیری شبکه جاسوسی در یمن
سایت خبری المسیره به نقل از این بیانیه آورده است: در پی این دستاورد امنیتی ویژه و پس از تکمیل تحقیقات، عملیات‌های شناسایی و تحلیل، اطلاعات زیادی به دست آمد که مهم‌ترین بخش‌های آن در ذیل افشا می‌شود:
استاد دانشگاه امام صادق: درباره خشکسالی، تأملی کنیم به وضعیت حجاب در این روزها
  استاد دانشگاه امام صادق: درباره خشکسالی، تأملی کنیم به وضعیت حجاب در این روزها
ناقه(شتر) صالح را یک نفر کشت، اما رضایت قوم به این ظلم، همه را مستحق عذاب الهی کرد.
فرجام آخرین شاه نگون‌بخت قاجار
  فرجام آخرین شاه نگون‌بخت قاجار
احمد شاه قاجار، آخرین پادشاه سلسله‌ی قاجار، پس از خلع از سلطنت در آبان 1304 خورشیدی توسط مجلس شورای ملی، در سن 27 سالگی ایران را برای همیشه به مقصد اروپا ترک کرد.
چرا 70 درصد کافه‌‌‌رستوران‌های ایرانی تعطیل می‌شوند؛ 5 دلیل شکست و اسرار بقا
  چرا 70 درصد کافه‌‌‌رستوران‌های ایرانی تعطیل می‌شوند؛ 5 دلیل شکست و اسرار بقا
بخش قابل توجهی از کافه‌های ایران در همان سال اول شروع فعالیت خود تعطیل می‌شوند. راز موفقیت 30 درصد باقیمانده چیست و چطور می‌توان با کمک فرمول 30-30-40 نجات پیدا کرد
گردباد عظیم در برزیل با 6 کشته و 600 زخمی
  گردباد عظیم در برزیل با 6 کشته و 600 زخمی
بادهایی با سرعت 250 کیلومتر در ساعت نزدیک به 90 درصد شهر را ویران کرده‌اند.
فیلم نادری از موج‌سواری ماهی رمورا بر نهنگ‌های گوژپشت
  فیلم نادری از موج‌سواری ماهی رمورا بر نهنگ‌های گوژپشت
در آب‌های ساحل شرقی استرالیا، دانشمندان ویدئوهای نفس‌گیری ثبت کرده‌اند از ماهی‌های رِمورا، این مسافران مجانیِ اقیانوس، که هنگام جهش از آب و شیرجه‌زدن به نهنگ‌های گوژپشت می‌چسبند.
بره عاشق موسیقی با ویلچر نماد امید شد
  بره عاشق موسیقی با ویلچر نماد امید شد
«کی‌کی» بره‌ای است که هنگام تولد با ناتوانی جسمی به دنیا آمد و از سوی مادرش طرد شد، اما کارکنان پناهگاه پس از آنکه دریافتند کی‌کی عاشق اسباب‌بازی‌های موزیکال است،
مرگ پیرمرد اهری در حمله اراذل و اوباش
  مرگ پیرمرد اهری در حمله اراذل و اوباش
در این حادثه یکی از مضروبان، ساعاتی بعد از حادثه بر اثر شدت جراحات جان باخت و پیکر وی برای بررسی‌های بیشتر و تعیین علت فوت به پزشکی قانونی تحویل داده شده است.
  پربیننده ترین اخبار       
  پزشک قانونی چه آزمایش‌هایی در پرونده پژمان جمشیدی گرفته است؟
  شاتون زدن چیست و چرا موتور خودرو را نابود می کند؟
  تصویر؛ صابر کاظمی در استادیوم درحال تشویق استقلال
  مقایسه آیفون 17 و شیائومی 17؛ کدام پرچمدار ارزش خرید دارد؟
  تصویر؛ غلامپور هم به پرسپولیس حمله کرد!
  رونمایی از نسخه جدید تویوتا هایلوکس‌
  سری جدید زیر آسمان شهر با رضا عطاران
  قیمت جدید آپارتمان در سعادت‌آباد
  تراکتور - پرسپولیس در جام حذفی با حضور تماشاگران
  ساعت احتمالی قطعی آب در تهران لو رفت!
  پرواز جنگنده‌ها از قدرتمندترین ناو جنگی جهان
  ببینید؛ خلاصه بازی تاتنهام 2 - منچستریونایتد 2
  احضار 7 ستاره پرسپولیس به کمیته انضباطی بعد از ایسلندی جنجالی
  خرید و فروش طلا به چه شرطی مالیات ندارد؟
  واکنش وزیر ورزش به التهاب سکوهای بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان
  آذری جهرمی: مشخص بود اسراییل بدون آمریکا از حمله به ایران عاجز است
  پوشش زنده؛ خیبر مقابل تراکتور [ 1 - 1 ] / نیمه دوم
  واکنش مایلی‌کهن به شعارهای زشت سکوهای پرسپولیسی: باقری بود نمی‌گذاشت!
  واکنش پرسپولیس به رأی کمیته استیناف به نفع تراکتور؛ فورا باطل کنید!
  روزهای پرکار هومن برق‌نورد در تلویزیون و سینما
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved