فراروـ کیک ها ازجمله دسرها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک های میوه ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه ای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. به گزارش فرارو، کیک سیب و دارچین یکی از انواع کیک های خشک و میوه ای است که طعم بسیار دلنشینی دارد و وقتی داخل فر درحال پخت است، عطر سیب و دارچین کل خانه را پر می کند. برای پخت کیک سیب دستورهای متفاوتی وجود دارد و به شیوه های متنوع طبخ می شود. کیک سیبی که می خواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، دستور پخت متفاوتی دارد و همراه با نوعی کرم روی کیک طبخ می شود و عطر و طعم و بافت بی نظیری دارد. اگر به دنبال درست کردن کیک های متنوع و متفاوت هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک سیب خوشمزه و متفاوت همراه ما باشید. مواد لازم برای پخت کیک آرد سفید قنادی: 270 گرم تخم مرغ: 4 عدد شکر: 150 گرم روغن مایع: 80 گرم ماست یونانی: 90 گرم وانیل: 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری سرپر نمک: 1 پنس سیب: 3 عدد پودر دارچین: به میزان لازم پودر قند برای تزیین: به میزان لازم مواد لازم برای پخت کرم روی کیک تخم مرغ: 1 عدد شکر: 50 گرم نشاسته ذرت: 30 گرم شیر: 240 گرم معادل 1 پیمانه وانیل: 1 قاشق چای خوری طرز تهیه کرم روی کیک برای درست کردن کرم کیک کافی است تخم مرغ، نشاسته ذرت، شکر، وانیل و شیر را داخل یک قابلمه بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود. حالا قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا کرم به غلظت فرنی برسد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا کرم خنک شود. طرز تهیه کیک سیب  برای پخت این کیک خوشمزه تخم مرغ ها را همراه با وانیل و شکر و نمک داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و شفاف شود. حالا روغن را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید و بعد ماست را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید و همزن را کنار بگذارید. در این مرحله آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده اید، کم کم به مایه کیک اضافه کنید و از یک جهت با لیسک هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. مایه این کیک کمی سفت و با غلظت بالا است. کف قالب گرد 20 سانتی کاغذ روغنی پهن کنید. مقداری از مایه کیک داخل قالب بریزید. سیب ها را که از قبل برش زده اید، روی سطح مایه کیک بچینید و مقداری دارچین روی سیب ها بپاشید. حالا کمی دیگر از مایه کیک روی لایه سیب بریزید و دوباره یک لایه دیگر سیب بچینید و دارچین بپاشید و بقیه مایه کیک را روی لایه سیب و دارچین بریزید و خوب پخش کنید. در آخر کرم کیک را که از قبل آماده کرده اید، داخل قیف بریزید و روی سطح کیک و دورتادور آن به صورت دایره ای بریزید. قالب را داخل فر 180 درجه که از قبل گرم کرده اید، به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد و روی آن کمی طلایی شود. بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید خنک شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید. برای تزیین روی کیک می توانید مقداری پودر قند الک کنید. نوش جان. نکات مهم برای درست کردن هر نوع کیک در منزل  1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. 2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته می شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد. 3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. 4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد. 5- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود . 6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی کند. 7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. 8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش شود. 9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آنها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند. |