فراروـ امروزه غذاهای بین المللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشت ها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. به گزارش فرارو، در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شده اند و در برخی از رستوران ها نیز سرو می شوند. گالت یا گلت نوعی دسر از خانواده پای و تارت است که اصالت آن به کشور فرانسه بازمی گردد. گلت لایه ای خمیری است که با موادی میانی پر می شود و سپس داخل فر پخته می شود. از خمیر گلت برای تهیه انواع دسرهای میوه ای و غذاهایی با سبزیجات استفاده می شود. گلت گوجه فرنگی نوعی از گلت است که از ترکیب سبزیجات و پنیر تهیه می شود و بسیار خوشمزه و خاص است. اگر دوست دارید این غذای شیک و خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه گلت گوجه فرنگی همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه گلت گوجه فرنگی آرد گندم: یک و یک چهارم پیمانه زرده تخم مرغ: 1 عدد پنیر چدار رنده شده: 1 پیمانه کره سرد: 115 گرم نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم زست لیموترش: 1 قاشق چای خوری طرز تهیه مواد میانی گوجه گیلاسی: 300 گرم ماسکارپونه یا پنیر خامه ای: 20 گرم سیر رنده شده: 1 حبه آب لیموترش تازه: 2 قاشق چای خوری نمک، فلفل سیاه و پاپریکا: به میزان لازم روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری تخم مرغ برای رومال: 1 عدد پنیر پارمسان: به میزان دلخواه جعفری تازه برای تزیین: به میزان لازم طرز تهیه گلت گوجه فرنگی برای شروع ابتدا آرد را همراه با کره سرد خرد شده داخل دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید و یک دقیقه بزنید تا کره با آرد به صورت یکدست مخلوط شوند. در مرحله بعد زرده تخم مرغ، نمک، زست لیمو و پنیر چدار را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بزنید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد. خمیر را چمع کنید و داخل کیسه پلاستیکی پهن کنید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. در این فاصله گوجه فرنگی ها را از وسط برش بزنید و داخل ظرف بریزید و مقداری نمک روی گوجه ها بپاشید و بعد داخل صافی بریزید تا آب اضافه گوجه کشیده شود. پنیر ماسکارپونه، سیر رنده شده، آب لیموترش و نمک را با هم مخلوط کنید. خمیر را از یخچال خارج کنید و روی میز کار قرار بدهید و با وردنه خمیر را باز کنید. خمیر را روی سینی فر بگذارید. مواد پنیری را روی خمیر بریزید و با کاردک پخش کنید. گوجه ها را روی خمیر پخش کنید و لبه های خمیر را به سمت داخل کمی برگردانید. تخم مرغ را با پنیر پارمسان و روغن زیتون مخلوط کنید و دورتادور خمیر رومال کنید. حالا سینی فر را داخل فر 200 درجه به مدت 40 دقیقه بگذارید تا اطراف خمیر کاملا طلایی شود. بعد از پخت سینی را از فر خارج کنید و گلت را داخل ظرف سرو بگذارید. روی گلت را با مقداری پنیر پارمسان و جعفری تازه تزیین کنید، نوش جان. نکات مهم ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده اند: 1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است. 2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت. 3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد. ـ پنیر پارمزان یکی از محبوب ترین انواع پنیرهای ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکه ای و ورقه ای در بازار موجود است. پارمزان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی می برد. این پنیر سرشار از پروتیین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمزان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپ ها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمزان با پنیر پیتزاهای معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آن هاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمزان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما می توانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید. |