صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
دوشنبه، 6 مرداد 1404 - 22:34   
 آخرین خبرها
  فوری / تکلیف تعطیلی ادارات تهران فردا سه‌شنبه 7 مرداد 1404 مشخص شد
  جزییات تعطیلی برخی استان‌ها؛ چهارشنبه هشتم مرداد ماه
  اعترافات مردی که همسرش را با سیانور به قتل رساند
  مارک تواین در «هاکلبری فین» چه می‌گوید؟
  هوش مصنوعی می‌تواند افکار ما را بخواند؟
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 25124صفحه نخست » آخرین اخبار    دوشنبه، 6 مرداد 1404 - 15:25

آسیا میان دو دیوار؛ دیوار ترامپ یا دیوار چین؟


دولت ترامپ با هدف مهار چین، کشورهای جنوب‌شرقی آسیا را به ساخت «دیوار اقتصادی» علیه پکن واداشته، اما کشورهای آسیایی همزمان به دنبال تقویت تجارت و خوداتکایی منطقه‌ای هستند.

فرارو- کیث بی. ریچبرگ ستون نویس روزنامه واشنگتن پست

به نقل از روزنامه واشنگتن پست، دولت ترامپ در تلاش است کشورهای جنوب شرقی آسیا را به مشارکت در ساخت یک دیوار بزرگ اقتصادی پیرامون چین ترغیب کند؛ ابتکاری که هدف اصلی آن، کاهش وابستگی این کشورها به زنجیره های تأمین چینی، فاصله گرفتن آن ها از صادرات چین و واداشتن شان به متوقف کردن ترانزیت کالاهای چینی از طریق بنادرشان برای جلوگیری از دور زدن تعرفه های آمریکا است. این سیاست، محور اصلی توافق تجاری اخیر میان ترامپ و ویتنام بود؛ توافقی که به موجب آن، تعرفه ای 40 درصدی بر کالاهای ترانزیتی وضع می شود؛ کالاهایی که تقریباً همگی منشأ چینی دارند.

در همین حال، کشورهای آسیایی خود نیز به دنبال ایجاد دیواری متفاوت هستند؛ دیوار خوداتکایی که هدف آن محافظت از اقتصادهایشان در برابر سیاست های تجاری غیرقابل پیش بینی واشنگتن است. رهبران آسیایی به طور فزاینده ای بر اهمیت توسعه تجارت درون قاره ای به عنوان راهکاری برای کاهش وابستگی بیش از حد به بازار ایالات متحده تأکید می کنند. در ماه آوریل، شی جین پینگ، رییس جمهور چین، بر ضرورت اتحاد خانواده آسیایی تأکید کرد. مقامات چینی این رویکرد را گسترش دایره دوستان می نامند و بسیاری از کشورهای آسیایی خارج از چین نیز از این سیاست استقبال کرده اند. انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی، در نشست اخیر آسه آن گفت: ما باید زیرساخت های داخلی خود را تقویت کنیم. بیشتر با یکدیگر تجارت کنیم، بیشتر در یکدیگر سرمایه گذاری کنیم و با عزم جدی، ادغام میان بخشی را پیش ببریم.

کدام دیوار شانس بیشتری برای ساخته شدن دارد؟

چین بی تردید در مسیر گسترش تجارت خود با کشورهای آسیایی گام برمی دارد. این کشور طی بیش از یک دهه گذشته بزرگ ترین شریک تجاری جنوب شرقی آسیا بوده است. چین نه تنها همسایه بلافصل این منطقه به شمار می رود، بلکه با جمعیتی بالغ بر 1.4 میلیارد نفر، بازار عظیمی را در اختیار دارد و این پیوندهای تاریخی تجاری اکنون به وضوح در حال تعمیق است. تنها در پنج ماه نخست امسال، حجم مبادلات تجاری چین با جنوب شرقی آسیا بیش از 9 درصد افزایش یافت و صادرات چین به این منطقه در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته 16.8 درصد رشد نشان داد.

همچنین شواهد میدانی به روشنی از رشد تجارت درون آسیایی حکایت دارد. در بانکوک، تقریباً هر مسافری که از سرویس گراب کار معادل اوبر در این منطقه استفاده می کند، احتمالاً سوار بر یکی از خودروهای برقی جدید ساخت چین مانند BYD یا Aion خواهد شد تا خودروهای تسلا. فروشگاه های زنجیره ای ژاپنی همچون یونیکلو، ایسِتان، سوگو و موجی، حضور پررنگی در مراکز خرید منطقه دارند. برندهای لوازم خانگی کره ای نظیر ال جی و سامسونگ و همچنین هایر از چین، در میان پرفروش ترین ها جای گرفته اند. فروش گوشی های هوشمند چینی همچون شیائومی و هوآوی نیز اکنون به رقابت با آیفون اپل برخاسته است. البته این تجارت، دوسویه جریان دارد؛ منسوجات جنوب شرقی آسیا، دوریان، میگوهای منجمد، برنج، نارگیل و سایر محصولات غذایی ویژه این منطقه، به لطف ابتکار جاده ابریشم دریایی قرن بیست ویکم چین، اینک در سفره های مردم چین حضور چشمگیری یافته است.

در کنار همه این تحولات، وجود یک دیوار فرهنگی غیرقابل انکار نیز در آسیا به چشم می خورد؛ موسیقی پاپ کره ای (K-pop)، سریال ها و محصولات زیبایی ساخت کره جنوبی محبوبیتی فراگیر در سراسر منطقه یافته اند. سریال بازی مرکب نیز صدرنشین نتفلیکس در سراسر آسیا شد. با این حال، این روند به معنای امکان قطع ارتباط آسیا با ایالات متحده نیست.

استیون اوکن، مدیرعامل شرکت مشاوره APAC Advisors در سنگاپور و کارشناس تجارت بین الملل، این واقعیت را چنین توضیح می دهد: در وهله اول، اقتصادهای بزرگ تری چون کره جنوبی، ویتنام و مالزی، وابستگی زیادی به بازار آمریکا دارند و فعلاً جایگزینی برای آن وجود ندارد. علاوه بر این، این کشورها دست کم به اندازه خود آمریکا، نگران نفوذ اقتصادی چین و ورود مازاد تولید آن به بازارهای داخلی شان هستند؛ همان کاری که چین پیش تر با بازار آمریکا انجام داد. بنابراین اگر اصلاً دیواری بنا شود، هدف اصلی آن جلوگیری از ورود چین خواهد بود.

آمریکا؛ غول بی رقیب بازار جهانی در برابر دیوارهای تجاری آسیا

ایالات متحده همچنان غول بی رقیب اقتصاد جهانی و بزرگ ترین بازار مصرف جهان به شمار می رود. در سال 2023، هزینه های خانوارهای آمریکایی به رقم خیره کننده 19 تریلیون دلار رسید؛ رقمی که دو برابر کل اتحادیه اروپا و تقریباً سه برابر چین است. علاوه بر این، برای بسیاری از کشورهای آسیایی، وابستگی بیش از اندازه به اقتصاد چین یک ریسک جدی تلقی می شود. اندونزی به طور فعال قوانین ضد دامپینگ را تقویت کرده و اخیراً پلتفرم بزرگ تجارت الکترونیکی تمو را به دلیل نگرانی از آسیب به کسب وکارهای داخلی ممنوع اعلام کرده است.

تایلند نیز برنامه دارد تعرفه های ویژه ای را بر طیف گسترده ای از کالاهای عمدتاً چینی برای جلوگیری از دور زدن تعرفه ها اعمال کند. کشورهای آسیایی، در حالی که خواهان بهره برداری از رشد اقتصادی چین هستند، نسبت به سلطه اقتصادی پکن رویکردی محتاطانه و حتی بازدارنده اتخاذ کرده اند.

در واقع، دیوار تجاری ترامپ مبتنی بر بسیج متحدانی است که هم به اقتصاد جهانی وابسته اند و هم نسبت به چین نگرانی دارند. در مقابل، دیوار چین بر تقویت خوداتکایی منطقه ای به عنوان پاسخی به بی ثباتی و پیش بینی ناپذیری سیاست های واشنگتن استوار است. با این اوصاف، می توان انتظار داشت که یکپارچگی اقتصادی منطقه ای در آسیا افزایش یابد، حجم تجارت دوجانبه میان کشورهای آسیایی رشد کند و حضور گوشی ها، لوازم خانگی و خودروهای برقی چینی در شهرهای آسیایی بیش از پیش محسوس شود. با این همه، سلطه بازار ایالات متحده همچنان پابرجا خواهد ماند و کشورهای آسیایی، دست کم در آینده نزدیک، قادر نخواهند بود دیواری واقعی میان خود و اقتصاد جهانی ایجاد کنند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
فوری / تکلیف تعطیلی ادارات تهران فردا سه‌شنبه 7 مرداد 1404 مشخص شد
  فوری / تکلیف تعطیلی ادارات تهران فردا سه‌شنبه 7 مرداد 1404 مشخص شد
به گزارش اقتصادآنلاین، با نزدیک‌شدن به سه‌شنبه 7 مرداد 1404، موجی از شایعات درباره تعطیلی ادارات و مدارس در تهران در شبکه‌های اجتماعی و برخی کانال‌های خبری منتشر شد.
مارک تواین در «هاکلبری فین» چه می‌گوید؟
  مارک تواین در «هاکلبری فین» چه می‌گوید؟
کل رمان، ستایشی‌ است از آزادی، اما نه آزادی در معنای حقوقی یا سیاسی، بلکه آزادی شخصیِ غریزی و درونی. برای هاک، آزادی در جنگل است، در شب‌های کنار رودخانه،
هوش مصنوعی می‌تواند افکار ما را بخواند؟
  هوش مصنوعی می‌تواند افکار ما را بخواند؟
در این روش، ابتدا مغز داوطلبان حین شنیدن صدها ساعت پادکست و داستان، اسکن شد. سپس، مدل هوش مصنوعی با این داده‌ها آموزش دید تا بتواند الگوهای مغزی را با ساختارهای زبانی تطبیق دهد.
میمکس: ماشین گمشده‌ای که راه حل آینده هوش مصنوعی می‌شود؟
  میمکس: ماشین گمشده‌ای که راه حل آینده هوش مصنوعی می‌شود؟
بر اساس توضیحات رودورفر، میمکس برای ذخیره‌سازی اطلاعات از فناوری نسبتاً تازه‌ای به نام میکروفیلم استفاده می‌کرد. با این فناوری می‌شد حجم زیادی از اسناد را در قالبی فشرده نگهداری کرد و آن‌ها را روی صفحات نیمه‌شفاف به نمایش گذاشت.
دردسر جدید استقلال؛ حق رشد کاپیتان سابق بعد از 13 سال!
  دردسر جدید استقلال؛ حق رشد کاپیتان سابق بعد از 13 سال!
پس از گذشت بیش از یک دهه، باشگاه برق شیراز به طور رسمی خواستار دریافت حق رشد سیدحسین حسینی شد!
علت بازنشسته شدن پسر 19 ساله ستاره سابق فوتبال!
  علت بازنشسته شدن پسر 19 ساله ستاره سابق فوتبال!
کریستین توتی، پسر فرانچسکو توتی، اسطوره بی‌بدیل رم و فوتبال ایتالیا، در 19 سالگی تصمیم به خداحافظی از فوتبال گرفت.
تفاوت عجیب قیمت گوشت در شهرها
  تفاوت عجیب قیمت گوشت در شهرها
اهمیت حمایت‌های دولتی و تنظیم بازار در چنین وضعیتی بیش از پیش احساس می‌شود تا هم تولیدکنندگان انگیزه لازم برای ادامه تولید داشته باشند و هم مصرف‌کنندگان به قیمت‌های معقول دسترسی پیدا کنند.
وضعیت ساپینتو بعد از استعفای نظری جویباری
  وضعیت ساپینتو بعد از استعفای نظری جویباری
این روزها شایعات بسیار زیادی در مورد تحولات مدیریتی استقلال به گوش می‌رسد.
ستاره مورد اعتماد پیاتزا در والیبال قهرمانی جهان
  ستاره مورد اعتماد پیاتزا در والیبال قهرمانی جهان
وقت درخشیدن لژیونر والیبال ایران در قهرمانی جهان است.
واکنش باشگاه پرسپولیس به رضایتنامه جدایی گندوز
  واکنش باشگاه پرسپولیس به رضایتنامه جدایی گندوز
باشگاه پرسپولیس اعلام کرد که الکسیس گندوز پیشنهادی نداشته که آنها بتوانند رضایتنامه برای او دریافت کنند.
شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی اردوی ترکیه
  شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی اردوی ترکیه
پرسپولیس در آخرین دیدار تدارکاتی خود در اردوی ترکیه، برابر ایغدیر اسپور شکست خورد.
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
  کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
منابع رسمی از فعال شدن کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش سال 1404 خبر دادند و اعلام کردند که داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سامانه جهاد دانشگاهی کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنند.
  پربیننده ترین اخبار       
  تعطیلی سراسری 7 و 8 مرداد 1404 (سه‌شنبه و چهارشنبه) / با تعطیلی ادارات به دلیل گرما موافقت شد
  التماس مادر قاتل به مادر الهه مقابل دادگاه
  خبر مهم درباره تبدیل وضعیت استخدامی در طرح ساماندهی کارکنان دولت
  واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعا‌های ترامپ درباره غنی‌سازی در ایران
  واکنش پدیده فوتبال ایران به حضور در باشگاه استقلال
  گرما ادارات این استان را تعطیل کرد
  2 روز عزای عمومی در کردستان
  پیروانی و هاشمیان موافق این ستاره؟/ بازیکن خارجی پرسپولیس ماندنی می‌شود؟
  افشای درخواست خرید آل‌کثیر به درخواست رامین!
  حمله آبی پرسپولیسی‌ها به مدیرعامل تراکتور!
  قاتل ‎الهه حسین‌نژاد: اتهام قتل عمدی را قبول ندارم
  چهارشنبه تعطیل نیست
  شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی اردوی ترکیه
  مصدومیت ادامه‌دار خرید جدید استقلال روی اعصاب ساپینتو
  داستان فیلم جدید ابوالفضل پورعرب و میترا حجار فاش شد
  ببینید؛ جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان
  ببینید؛ پرتاب هوایی کمک‌های بشردوستانه برای نجات کودکان گرسنه غزه
  ددلاین کمتر شد، پوتین کمتر از 2 هفته فرصت دارد!
  اخطار استاندارد تهران به شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده خودرو
  ترکیب پرسپولیس برای بازی تدارکاتی مقابل ایغدیر اسپور ترکیه
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved