امیرحسین آقاجانیان عضو انجمن تولیدکنندگان و تأمین کنندگان برنج ایران اظهار داشت: یکی از عواملی که در افزایش قیمت برنج تأثیرگذار بوده، آمار اشتباهی است که توسط دستگاه های دولتی، به ویژه وزارت جهاد کشاورزی، ارائه شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی تولید کشور را 2 میلیون و 700 هزار تن اعلام کرد، در صورتی که تولید داخلی امسال خیلی کمتر از این رقم بوده است. او بیان کرد : این آمار اشتباه منجر به تنظیم نامناسب و مقدار واردات شده، در حالی که باید مشخصات واقعی تولید را مورد توجه قرار می دادند. برآورد می شود که تولید به حدود یک میلیون و هفتصد هزار تا حداکثر یک میلیون و 900 هزار تن می رسد، که نیازی به واردات کمتر وجود ندارد. او بیان کرد: مورد دیگر که اهمیت زیادی دارد، بسته بندی و تولید برنج است. فقط 5 درصد از بسته بندی و توزیع برنج در اختیار برندها و شرکت های دارای شناسنامه قرار دارد. 95 درصد از بسته بندی و توزیع برنج، توسط واسطه ها انجام می شود که هیچ گونه شناسنامه و پروانه ای ندارند و برنج را با کیسه های بدون نام و نشان به بازار عرضه می کنند. این موضوع می تواند منجر به انحراف، اختلاط، تقلید و احتکار شود. آقاجانیان توضیح داد: در حال حاضر، قیمت برنج در بازار به حدود 300 هزار تومان رسیده است و پیش بینی می شود که با برداشت محصول برنج در استان های شمالی، این قیمت می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. اما به طور کلی، انتظار نمی رود که قیمت برنج به زیر 100 هزار تومان برگردد. وی ادامه داد:کشاورزان که برنج را با مشقت تهیه می کنند، با افزایش هزینه های کود و ادوات کشاورزی، تمایلی به فروش زیر قیمت نخواهند داشت. او افزود: دولت باید تدبیری بیندیشد و اعتبار خرید تضمینی برنج را ایجاد کند تا انگیزه ای برای کشاورزان باشد. در دو سال گذشته، قیمت برنج به صورت یکنواخت حدود 100 هزار تومان ثابت مانده و با توجه به افزایش شدید هزینه ها در محصولات دیگر، قیمت برنج به رده ای پایین تر از 100 هزار تومان نخواهد رسید. اگر افت قیمتی هم وجود داشته باشد، توقع می رود که قیمت برنج ایرانی در بازار بین 280 تا 300 هزار تومان باشد. |