صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 08:56   
 آخرین خبرها
  واژگونی اتوبوس در یزد؛ چند نفر مصدوم شدند؟
  نفوذ هکرهای چینی به شبکه گارد ملی آمریکا
  حضور افغان‌ها در ایران به سود اقتصاد ایران است؟
  آسیب‌های مهلک جنگ 12 روزه؛ از موج انفجار تا سوختگی 90 درصدی
  پیش‌بینی وقوع یک جنگ بزرگ در اروپا
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 21347صفحه نخست » آخرین اخبار    چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 00:20

نقشه پنهان ترامپ علیه روسیه چیست؟


دونالد ترامپ با تغییر ناگهانی موضع خود، همزمان با تهدید روسیه به اعمال تعرفه‌های سنگین، ارسال تسلیحات پیشرفته و سامانه‌های پاتریوت به اوکراین را اعلام کرد؛

مکس بوت فرارو مکس بوت، ستون نویس روزنامه واشنگتن پست و عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا

به نقل از روزنامه واشنگتن پست، اظهارات روز دوشنبه دونالد ترامپ درباره کمک به اوکراین بار دیگر ثابت کرد که رییس جمهور آمریکا در عرصه پیش بینی ناپذیری و تغییر مواضع، رقیبی ندارد. اگر یک اصل در سال های پرآشوب حضور ترامپ در سیاست خارجی آمریکا ثبات داشته، آن حمایت بی وقفه از ولادیمیر پوتین، رهبر اقتدارگرای روسیه و بدبینی آشکار نسبت به اوکراین است.

چرخش 180 درجهای ترامپ؛ از تحسین پوتین تا تهدید روسیه به تعرفه 100 درصدی

کافی است به سال 2014 بازگردیم؛ همان زمانی که ترامپ اشغال غیرقانونی شبه جزیره کریمه توسط روسیه، که نقطه آغاز جنگ فراگیر مسکو علیه اوکراین شد، را بسیار هوشمندانه خواند. خصومت ترامپ با اوکراین، در فوریه امسال به نقطه اوج رسید؛ زمانی که در اتاق بیضی کاخ سفید، درگیر مشاجره تندی با ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین شد و در پی آن، کمک های آمریکا به کی یف به حالت تعلیق درآمد؛ تصمیمی که به سادگی می توانست به معنای عقب نشینی کامل واشنگتن از حمایت از اوکراین تعبیر شود.

با این حال، ترامپ روز دوشنبه در همان اتاق بیضی و در حضور ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، به طور غیرمنتظره ای لحن خود را تغییر داد. رییس جمهور اعلام کرد ایالات متحده پیشرفته ترین تسلیحات نظامی خود را در اختیار متحدان اروپایی قرار خواهد داد تا آن ها بتوانند این تجهیزات را به اوکراین منتقل کنند. همزمان هشدار داد که اگر ولادیمیر پوتین طی 50 روز آینده به توافقی برای پایان جنگ نرسد، دولت آمریکا تعرفه های سنگین تا سقف 100 درصد علیه روسیه و تمامی شرکای اقتصادی این کشور وضع خواهد کرد.

اولتیماتوم های ترامپ همواره سیال و متغیر بوده اند؛ همان طور که تهدیدهای پیاپی او برای وضع تعرفه ها بارها و بارها به تعویق افتاده یا تغییر یافته اند؛ اما کاخ سفید همچنان این ظرفیت را دارد که گام های حمایتی بیشتری برای تقویت اوکراین بردارد. با این حال، این تغییر لحن ناگهانی رییس جمهور، به مثابه خبری دلگرم کننده برای اوکراین و متحدان غربی اش در جبهه آزادی تلقی می شود و در عین حال، هشداری جدی برای پوتین و متحدان اقتدارگرای او در پیونگ یانگ و پکن است.

پوتین در گرداب خودساخته؛ آیا رهبر روسیه هنوز هم به پیروزی باور دارد؟

بخشی از این تغییر سیاست را می توان به تلاش های ولودیمیر زلنسکی برای ترمیم و احیای روابط با ترامپ پس از آن مجادله خبرساز نسبت داد. به عنوان نمونه، کافی است به عکس نمادینی اشاره کنیم که گفت وگوی این دو را در مراسم تشییع پاپ فرانسیس در آوریل نشان می داد؛ تصویری که به روشنی حکایت از آن داشت که زلنسکی تنها یک فرمانده دوران جنگ نیست، بلکه دیپلماتی کارآزموده و انعطاف پذیر نیز هست.

با این همه، چرخش اخیر در سیاست ایالات متحده نسبت به جنگ اوکراین را باید بیش از هر چیز، نتیجه بن بست لجوجانه ولادیمیر پوتین دانست تا دستاورد دیپلماسی زلنسکی. رییس جمهور روسیه و ترامپ تا امروز دست کم شش بار با یکدیگر تلفنی گفت وگو کرده اند، اما هیچ یک از این تماس ها به توقف تجاوز نظامی مسکو منجر نشده است. همان طور که ترامپ در نشست خبری روز دوشنبه تصریح کرد، هر گفت وگو با پوتین ظاهراً با لحن مثبت آغاز می شود، اما به سرعت با موجی از موشک باران بر سر کی یف و دیگر شهرهای اوکراین پایان می یابد. به نظر می رسد ترامپ تدریجاً دریافته که کرملین ابتکار عمل را در اختیار دارد و هیچ نشانه ای از تمایل به پایان دادن به جنگ نشان نمی دهد.

با این حال، بزرگ ترین اشتباه راهبردی پوتین به همان آغاز جنگ بازمی گردد؛ زمانی که بر این باور بود می تواند اوکراین را ظرف چند هفته به تصرف کامل درآورد. امروز اما روسیه در گرداب یک جنگ فرسایشی گرفتار شده که شمار تلفات انسانی آن به حدود یک میلیون نفر نزدیک شده است؛ رقمی بی سابقه که حتی از مجموع تلفات روسیه و اتحاد شوروی در تمامی جنگ های پس از 1945 نیز فراتر رفته است. نابودی هزاران دستگاه تانک، خودروهای زرهی، هواپیما، ناو و انواع تجهیزات نظامی دیگر نیز نتوانسته اهداف کرملین را تأمین کند. از همان روزهای نخست حمله، نیروهای روسی با چنان کندی و ناکارآمدی پیشروی کردند که در برخی موارد حتی از نبردهای جبهه غربی در جنگ جهانی اول هم عقب تر ماندند.

با این وجود، پوتین همچنان از پذیرش واقعیت شکست سر باز می زند. برعکس، خشونت را افزایش داده و بر شدت حملات موشکی و پهپادی به شهرهای اوکراین افزوده و اکنون بیش از 600 هزار سرباز روس را در مرزها و خاک اوکراین مستقر کرده است. رییس جمهور روسیه هنوز امیدوار است بتواند روند جنگ را به سود مسکو تغییر دهد؛ حتی اگر مجبور شود برای تحقق این هدف، رابطه استراتژیک خود با ترامپ را هم قربانی کند.

با وجود تمامی اقدامات تهاجمی مسکو، هیچ نشانه ای از موفقیت قریب الوقوع روسیه در میدان نبرد دیده نمی شود. خطوط تماس در جنگ اوکراین همچنان در حالت ایستایی و بن بست قرار دارد، چرا که رواج گسترده پهپادها از هر دو سوی نبرد، پیشروی زمینی را به عملیاتی فوق العاده پرهزینه و خطرناک تبدیل کرده است. مقامات کی یف برنامه دارند تا پایان سال جاری حدود چهار میلیون پهپاد تولید کنند؛ هدفی که در صورت تحقق، می تواند سد محکمی برابر حمله تابستانی ارتش روسیه ایجاد کند.

در ماه های گذشته، اصلی ترین تهدید پیش روی اوکراین، کاهش چشمگیر ذخایر سامانه های دفاع هوایی بود؛ رخدادی که به کرملین فرصت داد تا موجی از حملات موشکی و پهپادی را علیه زیرساخت های حیاتی و شهرهای این کشور ترتیب دهد. البته تاریخ جنگ های مدرن، از جنگ جهانی دوم تا به امروز، به وضوح نشان داده که بمباران های هوایی علیرغم همه ویرانگری شان به ندرت سرنوشت میدان نبرد را تغییر می دهند. آنچه قطعی است، افزایش چشمگیر تلفات غیرنظامیان و تقویت اراده ملت ها برای ایستادگی و مقاومت است.

پاتریوت ها به جبهه اوکراین؛ آیا تحول نظامی می تواند جنگ را به نفع کی یف تغییر دهد؟

اکنون، با اعلام ارسال محموله های جدید مهمات پدافند هوایی و تسلیحات پیشرفته توسط ترامپ، این تهدید عمده برای کی یف تا حد زیادی خنثی خواهد شد. مهم تر از همه، ترامپ متعهد شده که سامانه های بیشتری از نوع پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار دهد؛ حرکتی که می تواند سرنوشت جبهه ها را دگرگون کند.

اقدام اخیر ترامپ بی تردید گامی مثبت در راستای حمایت از اوکراین به شمار می رود، اما اگر رییس جمهور آمریکا واقعاً مصمم است نقطه پایانی بر این جنگ بگذارد، باید فراتر از وعده های نظامی حرکت کند. مهم ترین گام بعدی، علاوه بر تشدید و تسریع تحریم های هدفمند علیه مسکو، آزادسازی دارایی های بلوکه شده روسیه و اختصاص آن به دولت کی یف است.

فیلیپ زلیکوف، مدیر باسابقه امنیت ملی و عضو اندیشکده هوور، اخیراً تأکید کرده که حجم دارایی های روسی تحت کنترل ایالات متحده بسیار بیشتر از برآوردهای قبلی است. به گفته زلیکوف، بخش بزرگی از این دارایی ها که پیشتر به شکل اوراق بهادار نگهداری می شد، اکنون به دلار نقد تبدیل شده و مستقیماً در اختیار واشنگتن است؛ رقمی که تا 50 میلیارد دلار تخمین زده می شود. بخش عمده باقی مانده این منابع (در مجموع 300 میلیارد دلار)، در اروپا نگهداری می شود و کشورهای ژاپن، کانادا و استرالیا نیز سهم قابل توجهی از این دارایی ها دارند.

اگر این ارزیابی ها صحیح باشد، دولت ترامپ یا هر دولت دیگری در آمریکا، برای مصادره و آزادسازی بخش عمده این دارایی ها، عملاً نیازی به جلب موافقت متحدان اروپایی ندارد و می تواند به طور مستقل اقدام کند. مبلغ 50 میلیارد دلار سرمایه نقدی، رقمی قابل توجه است که می تواند نقطه عطفی در تقویت توان دفاعی اوکراین باشد. دولت کی یف نیز در ماه های اخیر پیشرفت چشمگیری در توسعه و تولید بومی تجهیزات نظامی داشته و بر این باور است که با دسترسی به منابع مالی بیشتر، ظرفیت تولید داخلی سلاح را می تواند تا سه برابر افزایش دهد. بهره گیری از دارایی های مسدودشده روسیه نه تنها می تواند ماشین جنگی کرملین را تضعیف و پوتین را به پای میز مذاکره بکشاند، بلکه به عنوان مصداق عدالت تاریخی و پاسخ به حمله نظامی روسیه در تاریخ ثبت خواهد شد.

با این حال، مصادره عملی این دارایی ها توسط ترامپ همچنان بعید به نظر می رسد. اما نباید فراموش کرد که پیش از اقدام روز دوشنبه، کمتر کسی تصور می کرد رییس جمهور آمریکا حاضر شود کمک های بیشتری به اوکراین ارائه دهد. همان طور که امروز ولادیمیر پوتین به تلخی دریافته، اشتباه است اگر ترامپ را دست کم بگیریم یا تلاش کنیم رفتار آینده او را با قطعیت پیش بینی کنیم؛ او همواره نشان داده که آماده چرخش های غیرمنتظره و تصمیمات غافلگیرکننده است.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
واژگونی اتوبوس در یزد؛ چند نفر مصدوم شدند؟
  واژگونی اتوبوس در یزد؛ چند نفر مصدوم شدند؟
این حادثه 16 مصدوم داشت که سه نفر از مصدومان در محل حادثه درمان و 13 نفر دیگر توسط کدهای امدادی جهت ادامه درمان به بیمارستان منتقل شدند.
نفوذ هکرهای چینی به شبکه گارد ملی آمریکا
  نفوذ هکرهای چینی به شبکه گارد ملی آمریکا
پنتاگون مدعی هک شدن شبکه گارد ملی آمریکا توسط یک گروه جاسوسی نخبه چینی شد و اعلام کرد «این گروه به اطلاعات نظامی و امنیتی دسترسی پیدا کرده است و مقامات هنوز در حال بررسی میزان دسترسی به داده‌ها هستند».
حضور افغان‌ها در ایران به سود اقتصاد ایران است؟
  حضور افغان‌ها در ایران به سود اقتصاد ایران است؟
گرانی ارزاق، ناترازی گاز، برق و آب به عوامل گوناگونی ارتباط دارد که بی‌تردید سوء مدیریت از مهم‌ترین آن‌هاست. این سوءمدیریت از جمله در مسأله ورود موج‌های عظیم مهاجران افغان به سوی ایران نقش داشته است.
آسیب‌های مهلک جنگ 12 روزه؛ از موج انفجار تا سوختگی 90 درصدی
  آسیب‌های مهلک جنگ 12 روزه؛ از موج انفجار تا سوختگی 90 درصدی
«مردم معمولا در بحران‌ها، موضوعات فرعی را کنار می‌گذارند و حتی صمیمیت و روابط عاطفی، غالب می‌شود چون در بحران‌ها، آدم‌ها خودشان را به مرگ نزدیک‌تر می‌بینند.
نامه سرگشاده بازنشستگان به قالیباف برای استقلال تامین اجتماعی
  نامه سرگشاده بازنشستگان به قالیباف برای استقلال تامین اجتماعی
جمعی از بازنشستگان و کارگران تحت شمول صندوق تامین اجتماعی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی، خواستار بازگشت استقلال سازمان تامین اجتماعی شدند.
هوش قاتل: وقتی ربات‌ها جان انسان‌ها را بدون اجازه می‌گیرند!
  هوش قاتل: وقتی ربات‌ها جان انسان‌ها را بدون اجازه می‌گیرند!
انسان امروز بر سر یک دوراهی تاریخی ایستاده است: اگر هوش را صرفا در خدمت کد و کشتار درآوریم، عاقبتی جز ظهور «عزراییل‌های سایبری» فرشتگان مرگ مصنوعی نخواهیم داشت.
صعود قیمت نان و برنج، سقوط قدرت خرید مردم
  صعود قیمت نان و برنج، سقوط قدرت خرید مردم
سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: «افزایش قیمت نان تا 50 درصد و همزمان رشد دوباره قیمت برنج، زنگ خطر جدیدی برای سفره معیشت مردم است.
چرا با شنیدن هر صدایی وحشت می‌کنم؟
  چرا با شنیدن هر صدایی وحشت می‌کنم؟
در روزهای گذشته شاهد اخبار ناخوشایند و تهاجمات و حملات زیادی از سوی دشمن زبون بوده ایم و در محیط زندگی مان سر و صداهای بلند، غیرمنتظره و ناگهانی را تجربه کرده ایم که می‌تواند برای هر فردی،
آغاز هفته‌ای سرنوشت‌ساز برای تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌ها
  آغاز هفته‌ای سرنوشت‌ساز برای تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌ها
تیم ملی والیبال ایران در سومین هفته لیگ ملت‌های 2025 چهار دیدار تعیین‌کننده‌ در مسیر صعود به مرحله نهایی را در پیش خواهد داشت.
رای‌گیری AFC با حضور مهدی طارمی
  رای‌گیری AFC با حضور مهدی طارمی
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC در گزارشی از مخاطبان خود خواسته است تا بهترین بازیکن مرحله سوم انتخابی جام جهانی 2026 را انتخاب کنند.
ادعای ترامپ: ایرانی‌ها دوست دارند گفت‌وگو کنند اما من عجله‌ای ندارم
  ادعای ترامپ: ایرانی‌ها دوست دارند گفت‌وگو کنند اما من عجله‌ای ندارم
ترامپ که در پایگاه هوایی اندروز در مریلند صحبت می‌کرد، بار دیگر مدعی شد که ایران پس از حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای این کشور، خواستار گفت‌وگو با واشنگتن شده است.
دلار تغییر مسیر داد؛ مکانیسم ماشه کار خودش را کرد
  دلار تغییر مسیر داد؛ مکانیسم ماشه کار خودش را کرد
روز گذشته برخلاف کاهش قیمت دلار در بازار داخلی، این ارز در بازار رسمی افزایش قیمت را تجربه کرد. به‌طوری که هر دلار مرکز مبادله در این روز در رقم 71 هزار و 549 تومان معامله شد.
  پربیننده ترین اخبار       
  اقدام پرسپولیس برای جذب بازیکنان تراکتور استارت خورد
  قیمت جدید نان اعلام شد / با افزایش قیمت نان در این استان‌ها موافقت شد
  شکست استقلال در اولین دیدار تدارکاتی
  جزییاتی از اولین بازی دوستانه استقلال در اردوی ترکیه
  پرسپولیس و احتمال جذب مهرداد محمدی؟/ یاغی جدید استقلال در راه
  دلار تغییر مسیر داد؛ مکانیسم ماشه کار خودش را کرد
  فوری/ واریز کالابرگ الکترونیکی دهک‌های 4 تا 7 به مرداد موکول شد؟
  اولین واکنش شرکت گاز به انفجارهای اخیر
  خرید جدید پرسپولیس و تلاش برای جذب رضایت وحید
  آیا غرب به دنبال بهانه‌جویی جدید علیه ایران است؟
  هشدار درباره مصرف زیاد یک ویتامین؛ چگونه مکملی مفید به تهدیدی عصبی تبدیل می‌شود؟
  بمب نقل و انتقالات در آستانه انفجار/ ستاره استقلال یاغی جدید پرسپولیس؟!
  هافبک استقلالی محبوب ساپینتو شاگرد سرمربی پرسپولیس شد
  چشم‌انتظاری فرهنگیان بازنشسته برای واریز پاداش
  حمله جباری به پیشکسوتان استقلال: دهانشان را ببندند!
  نفوذ تا حساس‌ترین نقطه سرّی
  ورود اینترپل به پرونده ناپدیدی سه‌ساله سما جهانباز
  هشدار جدی درباره افزایش قیمت بنزین
  یک روزنامه‌نگار بازیکن جدید تراکتور شد!
  تفال به حافظ چهارشنبه 25 تیر 1404؛شاه شمشادقدان خسرو شیرین دهنان....
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved