صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
شنبه، 21 تیر 1404 - 18:56   
 آخرین خبرها
  تعرفه 30 درصدی آمریکا بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا و مکزیک
  تصویر؛ خداحافظی حسینی در استوری!
  معرفی نامزدهای سرپرستی در استقلال
  وضعیت مبهم چشمی؛ حضور در کمپ بدون تمرین!
  کشف روش ساده برای نزدیک کردن کردن مغز به حالت بندباز
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 20186صفحه نخست » اخبار مهمشنبه، 21 تیر 1404 - 14:20

گرما نخورید!


«وقتی فعالیت‌های همیشگی‌مان در طول سال را در تابستان و در گرمای شدید هم ادامه می‌دهیم، بدن برای حفظ دمای طبیعی خود، از طریق تعریق و گشادکردن عروق خونی سطحی پوست،

هر سال، تابستان که می شود، همه از گرمازدگی می گویند؛ از راه های پیشگیری، جدی گرفتن علائم افراد گرمازده و از راهکارهای درمان این مشکل. اما با وجود همه این تکرار و تاکیدها، همچنان آمار مراجعه افراد گرمازده به اورژانس، چشمگیر است و کادر درمانی بیمارستان ها، خودشان را برای رسیدگی به افراد گرمازده در فصل گرما، آماده می کند؛ اما چرا درباره گرمازدگی تا این اندازه هشدار داده می شود؟

به گزارش جام جم، به نظر می رسد همه ما گرمازدگی را بسیار ساده و خفیف تصور می کنیم، در صورتی که افرادی که دچار گرمازدگی شده اند می دانند چنین اتفاقی، چطور می تواند سلامت ارگان های بدن را دچار آسیب، اختلال و تهدیداتی جدی کند! شاید لازم است که بیشتر از هر وقت دیگری و در این روزهای خیلی گرم سال، آن را جدی بگیریم.

گرمازدگی، یکی از حادترین و خطرناک ترین عوارض قرارگرفتن بدن در معرض گرمای شدید است. این وضعیت زمانی رخ می دهد که سیستم تنظیم حرارت بدن دیگر قادر به خنک کردن خود نیست: وقتی دمای مرکزی بدن از37درجه می گذرد و به سطوح بسیار بالا، یعنی حدود 40درجه سانتی گراد یا 104درجه فارنهایت می رسد، می گوییم فرد دچار گرمازدگی شده است.

این را دکتر کیوان الچیان، متخصص داخلی و طب اورژانس می گوید که این روزها با موارد متعددی از مراجعه افراد گرمازده به اورژانس مواجه شده است، افرادی که تصور می کنند گرمازدگی یک اتفاق ساده و بدیهی در فصل گرماست، در حالی که گرمازدگی یک وضعیت پزشکی اورژانسی و نیازمند مداخله فوری برای جلوگیری از آسیب دائمی به اندام های بدن است.

چرا گرمازده می شویم؟

وقتی فعالیت های همیشگی مان در طول سال را در تابستان و در گرمای شدید هم ادامه می دهیم، بدن برای حفظ دمای طبیعی خود، از طریق تعریق و گشادکردن عروق خونی سطحی پوست، گرما را دفع می کند: گرمازدگی دقیقا زمانی اتفاق می افتد که این مکانیسم ها در گرمای زیاد هوا، از کار بیفتند. اما دکتر الچیان از فعالیت هایی می گوید که باعث رخ دادن چنین پدیده ای می شود.

فعالیت ورزشی یا کار زیاد درمحیط های گرم باعث تولید گرمای زیاد در بدن می شود و اگر این گرما به سرعت دفع نشود، دمای بدن افزایش می یابد. ماندن در مکان های بدون تهویه مناسب و گرم، نشستن در خودروی متوقف شده در آفتاب و یا در معرض تابش مستقیم خورشید قرارگرفتن از دیگر دلایل رخ دادن گرمازدگی است.

عدم نوشیدن مایعات کافی در هوای گرم، توانایی بدن برای تعریق را کاهش داده و فرآیند خنک سازی رامختل می کند. شرایطی که پوشیدن لباس های تیره و تنگ هم ایجاد می کند و مانع تنفس پوست و عرق می شوند: در این میان نباید فراموش کنیم که برخی از افراد، ازجمله افراد دارای اضافه وزن، سالمندان، کودکان، بیماران قلبی، دیابتی و… افراد مستعدتری برای گرمازده شدن هستند.

گرمازدگی در خانه

همیشه نسبت به گرمازده شدن در حین کار و فعالیت هشدار داده ایم اما تابستان امسال و با گسترش بی سابقه گرما در کشور احتمال گرمازده شدن افراد در خانه هم وجود دارد. به خصوص در روزهایی که برق قطع می شود و سیستم های خنک کننده خانگی از کار می افتد و دمای خانه به سرعت بالا می رود؛ در چنین شرایطی اگر امکانش باشد می توان از خانه بیرون و به محل خنکی رفت و یا از کولر خودرو و… استفاده کنیم.

از طرف دیگر برخی افراد ممکن است در داخل خانه نیز فعالیت بدنی انجام دهند یا لباس های نامناسب بپوشند و به تدریج دچار کم آبی شوند و بدون این که متوجه باشند دمای بدن شان افزایش پیدا کند و ناگهان دچار علائمی مانند تعریق، سرگیجه، تپش قلب، کاهش هشیاری، احساس مورمورشدن و از همه مهم تر، گرفتگی عضلات بشوند؛ این نشانه ها همه از گرمازده شدنی می گویند که باید به سرعت برای کاهش دمای بدن و از بین بردن آن وارد عمل شویم.

رسیدگی در اسرع وقت

شاید گرمازدگی، ظاهری ساده داشته و اتفاقی معمولی باشد اما خوب است بدانیم که در صورت گذشت زمان و رسیدگی نکردن به موقع به فرد گرمازده، ممکن است به قلب، کلیه و سایر ارگان های بدن فرد آسیب هایی جدی وارد شود. آسیب هایی که تصورش را هم نمی کنیم؛ موضوعی که دکتر الچیان، متخصص داخلی هم آن را تأیید می کند و از اقدامات اورژانسی در چنین مواقعی می گوید: لازم است که فرد گرمازده، فورا به محل مناسب داخل ساختمان دارای تهویه مطبوع یا حداقل به مکانی با هوای خنک منتقل شود تا آرام آرام دمای بدنش پایین بیاید. استفاده از آب خنک، هم برای خوراندن به فرد گرمازده و هم پاشیدن روی تن و بدن او نیز می تواند به پایین آمدن دمای بدن فرد کمک کند.

مثلا چه بهتر که پارچه خیس و خنکی را روی نقاطی مانند گردن، زیر بغل و کشاله ران فرد قراردهیم. از کم کردن لباس های فرد هم غافل نشوید که می تواند تأثیر چشمگیری در بهبود حال فرد داشته باشد: اما اگر همچنان و با وجود انجام چنین اقداماتی، علائم گرمازدگی در فرد ادامه داشت، باید از اورژانس کمک بگیریم و اجازه ندهیم زمان زیادی از بروز علائم گرمازدگی بگذرد.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
تعرفه 30 درصدی آمریکا بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا و مکزیک
  تعرفه 30 درصدی آمریکا بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا و مکزیک
دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که از اول آگوست (10 مرداد) تعرفه‌های 30 درصدی این کشور بر کالاهای وارداتی از کشورهای اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد شد.
وضعیت مبهم چشمی؛ حضور در کمپ بدون تمرین!
  وضعیت مبهم چشمی؛ حضور در کمپ بدون تمرین!
هنوز تصویری از روزبه چشمی در تمرینات استقلال منتشر نشده است.
سه سناریو برای شروع مدارس
  سه سناریو برای شروع مدارس
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر این‌که اقدامات مرتبط با آموزش و پرورش مانند ثبت‌نام پایه اول دبستان به صورت مستمر در حال انجام است، افزود: تاکنون و درمقایسه با سال گذشته بیش از 75 درصد ثبت نام پایه اول انجام شده است.
گزینه عجیب جانشینی سیدحسین؛ گلر 38 ساله 17 ماه بدون بازی!
  گزینه عجیب جانشینی سیدحسین؛ گلر 38 ساله 17 ماه بدون بازی!
مسئولان باشگاه استقلال و ریکاردو ساپینتو در شرایطی با آنتونیو آدان مذاکره کرده‌اند که از آخرین بازی رسمی این دروازه‌بان 38 ساله، 503 روز می‌گذرد!
ورود ویروس گوارشی جدید
  ورود ویروس گوارشی جدید
رییس انجمن متخصصان داخلی ایران با بیان اینکه ویروس جدیدی وارد کشور شده، بر رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی مرتب دستها به ویژه در هنگام استفاده از سرویس بهداشتی بیرون از منزل تاکید کرد.
آمارهای تکان دهنده از وضعیت سدها
  آمارهای تکان دهنده از وضعیت سدها
سدهای استان تهران و البرز شامل سد امیرکبیر (کرج) با 67 میلیون متر مکعب آب که 38 درصد پر شدگی دارد، با کاهش 58 درصدی نسبت به سال قبل همراه شده است.
اعلام مازادهای استقلال قبل از اردوی ترکیه؛ کدام ستاره‌ها خط می‌خورند؟
  اعلام مازادهای استقلال قبل از اردوی ترکیه؛ کدام ستاره‌ها خط می‌خورند؟
به زودی اسامی نفراتی که جایی در لیست استقلال ندارند، تعیین می‌شود.
فوری/خبر خوش دولت برای بازنشستگان کشوری و لشکری | واریز ماهیانه کمک های رفاهی به بازنشستگان از این ماه امروز 21 تیر
  فوری/خبر خوش دولت برای بازنشستگان کشوری و لشکری | واریز ماهیانه کمک های رفاهی به بازنشستگان از این ماه امروز 21 تیر
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هیئت وزیران در جلسه 1404/1/20 به پیشنهاد شماره 725154 مورخ 1403/12/28 سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1404 کل کشور را به شرح زیر تصویب کرد:
عراقچی: همکاری ما با آژانس قطع نشده است / هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد
  عراقچی: همکاری ما با آژانس قطع نشده است / هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد
از همه کشورهایی که تجاوز آشکار رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند و با دولت و ملت ایران ابزار همدردی کردند،
عملیات اجرایی آزادراه ارومیه - تبریز آغاز شد
  عملیات اجرایی آزادراه ارومیه - تبریز آغاز شد
تبریز پس از 14 سال وقفه آغاز شد و می تواند تحول بزرگی در حمل و نقل و توسعه منطقه ایفا کند.
پروازهای زنجان ـ مشهد برقرار شد
  پروازهای زنجان ـ مشهد برقرار شد
مدیر فرودگاه زنجان از برقراری مجدد پروازهای مسیر زنجان ـ مشهد و بالعکس خبر داد و گفت: این پروازها از دوم مردادماه و در روزهای دوشنبه و پنجشنبه هر هفته انجام خواهد شد.
تعلیق کتاب جدید نویسنده «مسیر نمک» به خاطر جعل واقعیت
  تعلیق کتاب جدید نویسنده «مسیر نمک» به خاطر جعل واقعیت
انتشار کتاب جدید «رینور وین»، نویسنده پرفروش کتاب «مسیر نمک»، از سوی انتشارات پنگوئن به‌دلیل جنجال‌های اخیر درباره صحت ادعاهای مطرح‌شده در خاطرات او به تعویق افتاد.
  پربیننده ترین اخبار       
  توافق الماس سیاه با استقلال قطعی شد
  فیلم اعدام قاتل که مناسب دیدن کودک و نوجوانان نیست! لطفا نگاه نکنید
  ثبت نام جدید مدیران خودرو آغاز شد/ اقساط 5 ساله با تحویل 45 روزه امروز 21 تیر
  خط و نشان وحید هاشمیان برای رختکن پرسپولیس با ارونوف
  خرید مهاجم خارجی برای پرسپولیس قطعی شد
  جدول اضافه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در امروز 21 تیر
  پشت‌ پرده تمدید قرارداد یاسین سلمانی فاش شد
  ترور در چابهار؛ سه مامور پلیس شهید شدند
  حمله کیهان به موسوی: در ایام جنگ تحمیلی دشمن لال یا مرده بود؟
  ببینید؛ کشته و زخمی شدن چند اسب در حمله پهپادی روسیه به اوکراین
  استقلال این ستاره را هم نمی‌خواهد/ ساپینتو ستاره گرانقیمت را نگه می دارد؟
  طرح سرو بانک مهر ایران؛ اسرار تسهیلات 800 میلیونی
  تصویر معنادار در اکانت توییتری مقام معظم رهبری؛ سیلی سخت و قابل تکرار
  دستگاه عریض و طویل صداوسیما ملک شخصی چه کسی است؟
  بارورسازی ابرها برای مقابله با آلودگی هوا
  مخبر: طرح موضوع عدم کفایت سیاسی رییس‌جمهور، حرف غلطی است
  لغو جلسه ایران و آمریکا در نروژ؟
  کیهان: مسئولان باید «ابهام استراتژیک» را از امام بیاموزند، ایشان با دو کلمه مختصر «نمی‌دانم» و «اطلاعی ندارم» پاسخ خبرنگار را می‌داد
  آیا داستان «آرش کمانگیر» واقعی است؟
  احتمال نقش‌آفرینی مسکو در مدیریت اورانیوم ایران
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved