| فراروـ کیک ها ازجمله دسرها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک های میوه ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبه رو می شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است. به گزارش فرارو، کیک شیرخشک نوعی کیک بسیار خوشمزه با بافتی خیس و لطیف است. این کیک کافی شاپی با لایه ای خیس و خامه ای طعمی شگفت انگیز دارد و می توانید با روشی آسان آن را در منزل تهیه کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک شیرخشک همراه ما باشید. مواد لازم برای پخت کیک شیر خشک تخم مرغ: 4 عدد شکر: 150 گرم آرد سفید قنادی: 240 گرم شیر خشک: 60 گرم شیر: 240 گرم روغن مایع: 120 گرم بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری سر صاف مواد لازم برای فیلینگ شیر عسلی: 400 گرم خامه صبحانه: 400 گرم شیر خشک: 120 گرم خامه فرم گرفته قنادی: 200 گرم مواد لازم برای شربت کیک آب: 200 گرم شیرعسلی: 150 گرم طرز تهیه کیک  برای درست کردن کیک ابتدا تخم مرغ ها، شکر و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن به مدت 4 تا 5 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود. در مرحله بعد ابتدا روغن و سی ثانیه بعد شیر را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید در حدی که مخلوط شود. همزن را کنار بگذارید. آرد، شیر خشک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و با الک طی دو مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مواد یکدست شود. کف قالب دلخواه تان کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید و توی فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده اید به مدت 40 دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. برای درست کردن شربت کیک کافی است آب و شیرعسلی را داخل یک کاسه بریزید و حسابی هم بزنید تا یکدست شود. شربت باید هم دمای محیط باشد. برای درست کردن فیلینگ کیک هم ابتدا شیرعسلی، خامه صبحانه و شیر خشک را با هم مخلوط کنید. مواد را روی بخار کتری درحال جوش قرار بدهید و هم بزنید تا به روش بن ماری یکدست و کمی غلیظ شود. بعد از روی بخار بردارید و صبر کنید کاملا خنک شود. در آخر خامه فرم گرفته را اضافه کنید و خیلی آرام هم بزنید تا مواد یکدست شود. برای مونتاژ کردن کیک کافی است کیک را از قالب جدا کنید تا کاملا خنک شود، سپس کیک را از وسط به دو دایره کاملا مساوی و یک اندازه تقسیم کنید. روی لایه اول شربت بزنید تا کاملا خیس شود، سپس یک لایه نسبتا ضخیم از کرم روی کیک بریزید و خوب پخش کنید. لایه دوم را روی لایه اول قرار بدهید و روی آن دوباره کمی شربت بمالید. بقیه کرم روی کیک بریزید و با کاردک یا لیسک صاف کنید. روی کیک را می توانید به دلخواه با شیرخشک، پودر نارگیل یا خامه شکلاتی تزیین کنید. بهتر است کیک را قبل از سرو حدود 5 تا 6 ساعت داخل یخچال بگذارید، نوش جان. نکات مهم برای تهیه کیک در منزل  1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می شود. 2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم کرده اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم تر یا بیش تر از این دما بوده باشد. کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می کنند، دست شان هست. مثلاً می دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می کنند، این دما روی درجه 185 حاصل می شود. اگر زیاد با فر کار نکرده اید و دمای فرتان را نمی دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان طور که گفتیم، دمای بیش تر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. دمایی که گفته می شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. 3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه ها دقیق تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه ها را نمی دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازه گیری کنید، برای اندازه گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه ها دقیق نمی شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد. 4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می گیرد. خیلی از افراد فکر می کنند که وانیل و طعم دهنده ها بوی بد تخم مرغ را از بین می برد. درحالی که این فکر اشتباه است. آن چه بوی بد تخم مرغ را از بین می برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید. 5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. 6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی ها می توانید تهیه کنید و در طرح ها و شکل های مختلف موجود است. 7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات تان هدر می رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی کند. 8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده اید. |