| طی هفته های اخیر، بازار لبنیات با التهاب و نوسانات قابل توجهی روبرو شد به طوری که قیمت برخی اقلام روزانه و هفتگی تغییر کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، برخی کارشناسان صنعت لبنیات جذابیت صادرات شیرخشک را عامل اصلی افزایش قیمت شیرخام و لبنیات مطرح کردند، درحالی که انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی عامل گرانی را شیوع بیماری تب برفکی و کاهش تولید شیرخام و کمبود و گرانی نهاده های دامی می دانند. بررسی ها نشان می دهد افزایش قیمت بیش از 30 درصد است و کارخانه ها هر بار افزایش قیمت را روی قیمت قبلی نه قیمت پایه اولیه اضافه می کنند که براین اساس درصد افزایش به نفع کارخانه تولیدی نه مصرف کننده. در جلسه اخیر تنظیم بازار قیمت مصوب 4 قلم محصول لبنی تعیین و روز گذشته با هدف مدیریت بازار شیر و محصولات لبنی اصلی ابلاغ شد. بر این اساس قیمت شیر خام درب کارخانه کیلویی 29 هزار و 500 تومان، شیر نایلونی 900 گرمی 1.5 درصد چربی 38 هزار و 700 تومان، شیر بطری 1000 گرمی 1.5 درصد چربی 48 هزار و 700 تومان، پنیر UF 400 گرمی 1.5 درصد چربی 94 هزار و 500 تومان و ماست 2000 گرمی 1.5 درصد چربی 118 هزار تومان مصوب شد. با توجه به نوسانات اخیر بازار لبنیات، معاون اول رییس جمهور با اظهار گلایه مندی در خصوص بازار لبنیات گفت: برای کاهش قیمت پیشنهاد شده که صادرات شیر خشک را ممنوع کنیم، همچنین اگر قیمت ها داوطلبانه اصلاح نشود این حداقل کاری است که انجام می دهیم. سیاوش سلیمی رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: طی ماه های اخیر قیمت شیرخام بتدریج افزایش یافت که کمبود توزیع نهاده ها و افزایش قیمت منجر به گرانی شیرخام و محصولات لبنی شد. به گفته وی، در حال حاضر کمبودی در عرضه محصولات لبنی در فروشگاه ها نداریم و تنها کمبود نهاده های یارانه دار منجر به افزایش قیمت شد. علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی گفت: اگر مبنا را 29 اسفند سال گذشته قرار دهیم، نرخ شیرخام تا به امروز 120 درصد رشد قیمت داشته که براین اساس از 18 هزار تومان به 39 هزار تومان رسیده است. ظفری افزایش صادرات شیرخشک را اصلی ترین عامل گرانی قیمت شیرخام در بازار اعلام کرد و گفت: افزایش صادرات شیرخشک به دلیل جذابیت نوسان نرخ ارز مهم ترین عامل گرانی شیرخام است.. |