| منصور پوریان، رییس شورای تأمین دام کشور در مورد تغییرات قیمت گوشت در یکساله اخیر، گفت: تغییر ارز گوشت قرمز، یکی از عواملی بوده که موجب افزایش سرسام آور قیمت گوشت شده است و همین عامل موجب شد که توان خرید گوشت در بسیاری از مصرف کنندگان نباشد. به گزارش ایلنا، پوریان ادامه داد: سال گذشته گوشت گوساله برزیلی با یک قیمت مشخص با ارز نیمایی وارد می شد که کمتر از کیلویی 300 هزار تومان بود؛ این گوشت در ابتدای سال 1404 به حدود 400 هزار تومان رسید؛ اما به یکباره قیمت این گوشت جهش پیدا کرد؛ به طوری که در حال حاضر به کیلویی 660 تا 650 هزار تومان رسیده است که خرید آن در توان مصرف کنندگان نیست. رییس شورای تأمین دام کشور با بیان اینکه عامل دوم تغییر در بازار گوشت قرمز، نهاده های دامی بود، گفت: ما شاهد نوسان در بخش نهاده های دامی نیز بودیم. به وجود اومد دقیقا زمانی که شرایط تولید به گونه ای است که تولید نیاز به نگهداری یا تغذیه داشت، تنش و نبود نهاده های دامی موجب شوک قیمتی در بخش دام زنده به وجود آمد. پوریان افزود: دولت باید چاره ای برای تعدیل قیمت گوشت قرمز بیندیشد. مردم توان خرید گوشت قرمز با قیمت های فعلی را ندارند. قرار نیست ما گوشت را وارد کنیم و بازار پر، اما قیمت ها بالا باشد. وی با اشاره به بیماری تب برفکی در میان دام سنگین، گفت: امیدواریم تب برفکی کنترل و بازار نهاده سامان بگیرد. همچنین تعدیل در قیمت گوشت صورت بگیرد تا مصرف کنندگان توان خرید داشته باشند. |