| فراروـ کیک ها ازجمله دسرها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک های میوه ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه ای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. به گزارش فرارو، کیک خرمالو یکی از انواع کیک های میوه ای است که همزمان با فرا رسیدن فصل پاییز و رسیدن میوه خرمالو می توانید آن را در منزل تهیه کنید و از خوردن این کیک در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. کیک خرمالو با سس مخصوص خرمالو عطر و طعم بی نظیری دارد و حال و هوای پاییز را به منزل شما می آورد، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک خرمالو با سس مخصوص همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه کیک خرمالو تخم مرغ درشت: 3 عدد شکر: 200 گرم آرد سفید شیرینی: 280 گرم روغن مایع: 200 گرم پوره خرمالو: 250 گرم پودر دارچین: 1 قاشق چای خوری بیکنگ پودر: 1 قاشق چای خوری نمک: یک هشتم قاشق چای خوری وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری مواد لازم برای تهیه سس خرمالو پوره خرمالو: 1 پیمانه آب سرد: یک دوم پیمانه شکر: یک سوم پیمانه نشاسته ذرت: 1 قاشق مرباخوری زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق مرباخوری طرز تهیه کیک خرمالو  برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ ها را همراه با شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. در مرحله بعد روغن مایع و پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید و بعد همزن برقی را کنار بگذارید. آرد، بکینگ پودر، نمک و پودر دارچین را که از قبل با هم مخلوط کرده اید، کم کم با الک به مایه کیک اضافه کنید و از یک جهت با لیسک هم بزنید تا یکدست شود. کف قالب مورد نظرتان را چرب کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید. قالب را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده اید، به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. بعد از پخت کیک، قالب را از فر خارج کنید و صبر کنید تا سرد شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید. در این فاصله بهتر است سس خرمالو را درست کنید. نشاسته ذرت، پوره خرمالو، آب سرد، شکر و زعفران دم کرده را داخل یک شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدهید و مدام هم بزنید تا سس به غلظت برسد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. بعد از اینکه کیک و سس هر دو خنک شدند، سس را روی کیک بریزید و سرو کنید، نوش جان. نکات مهم برای پخت هر نوع کیک در منزل  1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. 2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته می شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد. 3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. 4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد. 5- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود . 6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی کند. 7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. 8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش شود. 9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آنها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند. |