بر اساس توضیحات دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف شکر قهوه ای برای افراد مبتلا به دیابت هیچ گونه استثنایی نسبت به شکر سفید ندارد و باید به اندازه محدود مصرف شود. به گزارش ایرنا، سبه طور کلی، هر قاشق غذاخوری شکر قهوه ای یا سفید حاوی حدود 15 گرم کربوهیدرات است، این کربوهیدرات ها از نوع ساده بوده و شاخص گلایسمی بالایی دارند، به همین دلیل منجر به افزایش ناگهانی قند خون می شوند. از این رو، توصیه می شود مصرف کربوهیدرات های ساده تا حد امکان کاهش یابد. در توضیح تفاوت این دو نوع شکر آمده است که شکر قهوه ای نیز از نیشکر به دست می آید و تنها مقدار اندکی مواد معدنی از جمله کروم دارد، در برخی مطالعات دیده شده که به دلیل وجود کروم - که به عنوان عامل تحمل گلوکز شناخته می شود - شکر قهوه ای ممکن است در کنترل قند خون اندکی بهتر از شکر سفید عمل کند، اما این تفاوت بسیار ناچیز است و توصیه نمی شود بیماران دیابتی در مصرف آن آزاد باشند. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرده است که بیماران مبتلا به دیابت باید همواره مصرف انواع قند و شکر را تحت نظر متخصص تغذیه و در چارچوب رژیم غذایی کنترل شده انجام دهند. |