فراروـ سوپ یکی از محبوب ترین پیش غذاهای دنیاست که در بسیاری از رستوران ها به صورت پیش غذا و غذای اصلی در انواع و طعم های گوناگون سرو می شود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی به خصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا می توانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید. به گزارش فرارو، سوپ ماش سوپی بسیار مقوی و خوشمزه است که دستور پخت آسانی دارد. ماش که دانه خوراکی بسیار مقوی و سالمی است از مواد اصلی این سوپ محسوب می شود. اگر دوست دارید برای روزهای سرد پاییز یک کاسه سوپ گرم و خوشمزه در منزل بخورید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سوپ ماش خوشمزه همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه سوپ ماش ماش: 250 گرم پیاز درشت: 1 عدد سیر: 2 حبه جو پرک: 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون: 2 قتشق غذاخوری قارچ: 5 عدد جعفری خرد شده: 1 لیوان رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی: 2 عدد قرص استاک مرغ: 2 عدد آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم طرز تهیه سوپ ماش  برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا ماش را که از قبل خیس داده اید، همراه با دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا ماش بپزد. در این فاصله پیاز را رنده کنید و همراه با مقداری روغن زیتون یا روغن ساده داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز تفت بدهید تا پیاز سرخ شود. حالا سیر رنده شده را همراه با نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پاپریکا اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید. در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را رنده یا پوره کنید و به قابلمه سوپ اضافه کنید و یک دقیقه با مواد دیگر تفت بدهید. حالا جو پرک را که از قبل خیس داده اید، اضافه کنید و هم بزنید و قرص های استاک را با دو لیوان آب جوش حل کنید و داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید تا جو با حرارت کم بپزد. نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه بعد ماش پخته را به قابلمه سوپ اضافه کنید و هم بزنید. درب قابلمه را ببندید تا سوپ کم کم بجوشد. 15 دقیقه بعد قارچ خرد شده را اضافه کنید و بگذارید سوپ با قارچ 20 دقیقه بجوشد و در آخر جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کنید و 5 دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. قبل از سرو، آب لیمو ترش را توی سوپ بریزید، سپس سوپ را داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان. نکات مهم ـ ماش یکی از انواع حبوبات است که بومی کشور هندوستان است؛ اما در سایر نقاط جهان ازجمله در ایران نیز کشت می شود. ماش ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، به طوری که در هر پیمانه از آن 16/3 گرم پروتیین موجود است و از این رو منبع غنی تأمین پروتیین برای گیاه خواران محسوب می شود. ماش انواعی دارد که بعضی از آنها ممکن است سنگی باشد؛ یعنی در فرآیند پخت هرگز نمی پزد. اگر ماش مرغوب را نمی شناسید، بهتر است قبل از پخت غذا یک پیمانه از آن را جداگانه بپزید و امتحان کنید. اگر دانه ها بعد از پخت سنگی و سفت نبود، می توانید با خیال راحت برای پخت غذا از آن استفاده کنید. ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاک در انواع سوپ ها، انواع سس ها، خورشت ها و البته بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارد. می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی که از آن استفاده می کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک می توانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید. ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتیین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است، همچنین در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آنها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. |