احمد اسماعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در همایش روز جهانی مقابله با کاهش ضایعات غذایی و روز جهانی غذا بیان کرد: هر سال 400 تا 420 هزار مرگ داریم که 35 درصد به علل تغذیه مربوط می شود. یعنی افراد دچار سوءتغذیه یا اضافه وزن هستند و کمبود مصرف فیبر، غلات، امگا 3 و… دارند که با حمایت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از وزارت بهداشت در زمینه تغذیه می توان مرگ های منتسب به مسائل تغذیه ای را تا حدودی کنترل کرد. به گزارش ایرنا، او با بیان این که 150 میلیون کودک کمتر از 5 سال در جهان از کوتاه قدی رنج می برند، تاکید کرد: میانگین کوتاه قدی در کشور حدود 5 درصد است؛ اما این میزان در تمام کشور یکسان نیست، برخی استان ها وضعیت مناسب و برخی استان ها شرایط نامناسبی دارند. نقش تغذیه در مرگ و میر او درباره شاخص های کشوری وضعیت تغذیه هم توضیح داد: 4.53 درصد از کودکان زیر 5 سال دچار کوتاهی قد هستند که نسبت به کشورهای منطقه شرایط مناسبی داریم. البته وضعیت کوتاه قدی در استان های محروم بالاست و باید تلاش کنیم تا این وضعیت را بهبود بدهیم. 4.3 درصد هم دچار کم وزنی و 3.02 درصد چاق و دارای اضافه وزن هستند. آمار چاقی در کودکان زیر 5 سال بغرنج نیست اما باید مراقب باشیم که این آمار بیشتر نشود. 23.8 درصد کودکان 5 تا 18 سال هم اضافه وزن و چاقی دارند و این عدد در بزرگسالان بالای 18 سال 63.1 درصد است. آمار اضافه وزن در استان هایی مانند گیلان، اردبیل و مازندران رو به رشد و شیوع لاغری سالمندان هم در استان های محروم بیشتر است. |