فراروـ کوکو برای ما ایرانی ها حکم عصای دستمان است. هر وقت خسته و کوفته از کار به خانه برمی گردیم و وقت چندانی برای غذا پختن نداریم، کوکو اولین و بهترین گزینه ای است که به دادمان می رسد تا در مدت کوتاهی آن را بپزیم و یک شام یا ناهار فوری را آماده کنیم. به گزارش فرارو، ایرانی ها معمولا کوکوی سیب زمینی و کوکوی سبزی را بیشتر از سایر کوکوها دوست دارند و این دو مدل کوکو محبوب تر هستند. اما کوکوی بادمجان، کوکوی کدو، کوکوی سبزیجات، کوکوی مرغ و... هم در دسته کوکوها هستند که درست کردنشان دنگ و فنگ بیشتری نسبت به کوکو سبزی یا سیب زمینی دارد. کوکو کلم نوعی کوکو بسیار خوشمزه و مقوی است که از ترکیب گل کلم با کلم بروکلی و سبزیجاتی مانند هویج، جعفری و... تهیه می شود و طعم متفاوتی دارد. این کوکو برای افرادی که گیاه خوار هستند نیز یک غذای مقوی بدون گوشت است. اگر دوست دارید این کوکو خاص را همراه با ما در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کوکو کلم همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه کوکو کلم گل کلم: 250 گرم کلم بروکلی: 250 گرم هویج: 1 عدد پیاز: 1 عدد سیر: 3 حبه تخم مرغ: 2 عدد جعفری خرد شده: 2 دسته آرد سوخاری: نصف لیوان آرد سفید: سه چهارم لیوان نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم طرز تهیه کوکو کلم  برای درست کردن این کوکو خوشمزه ابتدا گل کلم و کلم بروکلی را که از قبل خوب شسته اید، داخل یک قابلمه آب جوش قرار بدهید و اجازه بدهید 10 دقیقه بجوشد تا نرم شود، سپس آبکش کنید. حالا گل کلم و بروکلی پخته را با گوشتکوب برقی یا معمولی بکوبید تا کاملا پوره شود و داخل یک کاسه مناسب بریزید. در مرحله بعد پیاز را رنده بزنید و آب پیاز را بگیرد، سپس به کاسه پوره کلم اضافه کنید. هویج رنده شده، سیر رنده شده، جعفری خرد شده، تخم مرغ، آرد سوخاری، آرد سفید، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و با دست حسابی ورز بدهید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. توی یک ماهی تابه نچسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود، سپس با قاشق غذاخوری از مایه کوکو بردارید و داخل روغن داغ قرار بدهید تا سرخ شود. حرارت باید زیاد باشد و اصلا درب ماهی تابه را نگذارید. وقتی هر دو طرف کوکو سرخ شد آن را از روغن خارج کنید. کوکو کلم خوشمزه و مقوی ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان. نکات مهم ـ گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامین های گروه c،b،k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکه های سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. همچنین برگ های گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را می توانید بدون اینکه بشویید، به مدت 5 روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید. ـ کلم بروکلی از جمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که در دو رنگ سبز و ارغوانی در بازار موجود است. این سبزی که از خانواده گل کلم هاست، به دو روش خام و پخته مصرف می شود. کلم بروکلی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و B، پتاسیم، منگنز، فسفر و سایر مواد مغذی است. شستشوی کلم بروکلی مانند سایر سبزیجات نیست و باید نکاتی را هنگام شستشو این سبزی رعایت کنید. ابتدا برگ های چسبیده به ساقه را جدا کنید و کلم بروکلی را زیر آب بگیرید و بشویید. سپس آن را با حوله خشک کنید و با یک چاقوی تیز ساقه را از تاج و گل ها جدا کنید و بعد گل های کلم بروکلی را به قطعات کوچک تر خرد کنید. حالا کلم بروکلی خرد شده را داخل یک کاسه پر از آب ولرم بریزید و یک تا دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. حدود 10 دقیقه زمان بدهید تا کلم بروکلی در آب و نمک بماند؛ سپس آن را آب کشی کنید. |