فراروـ سوپ یکی از محبوب ترین پیش غذاهای دنیاست که در بسیاری از رستوران ها به صورت پیش غذا و غذای اصلی در انواع و طعم های گوناگون سرو می شود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی به خصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا می توانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید. سوپ شیر یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر طرفدار است که در بیشتر رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می شود. این سوپ به دلیل داشتن شیر و مواد مغذی برای بدن بسیار مفید است. سوپ شیر دستورهای پخت متفاوتی دارد و به روش های گوناگون سرو می شود. این سوپ شیر که می خواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، بسیار متفاوت است و دستور چخت ویژه ای دارد و بدون شک شیفته طعم و مزه آن خواهید شد. اگر دوست دارید این سوپ خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه این سوپ شیر متفاوت همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه سوپ شیر جو پرک: 1 پیمانه هویج: 1 عدد پیاز: 1 عدد کرفس: 3 شاخه گوشت چرخ کرده: 300 گرم روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری شیر: 2 پیمانه خامه صبحانه: 3 قاشق غذاخوری آب مرغ یا قرص استاک: 3 پیمانه اسفناج خرد شده: 100 گرم آرد: 1 قاشق غذاخوری کره: 2 قاشق غذاخوری نمک و فلفل: به میزان لازم طرز تهیه  برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا پیاز، هویج و ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن زیتون داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز کمی تفت بدهید تا سبزیجات حالت شیشسه ای پیدا کند. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با سبزیجان و کمی نمک و فلفل حدود 5 دقیقه تفت بدهید. در مرحله بعد جو پرک را که از قبل خیس داده اید به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و آب مرغ را روی مواد بریزید. درب قابلمه را ببندید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا سبزیجات و گوشت و جو پرک بپزد. در این فاصله کره را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا آب شود، سپس آرد را به آن اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید. حالا ترکیب کره و آرد تفت داده داخل قابلمه سوپ بریزید و هم بزنید. اجازه بدهید سوپ 5 دقیقه دیگر بجوشد. حالا شیر و خامه به دمای محیط رسیده را با هم مخلوط و به سوپ اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا نبرد. در مرحله آخر اسفناج خرد شده را به سوپ اضافه کنید و اجازه بدهید سوپ 15 دقیقه دیگر بجوشد و جا بیفتد. در این مرحله سوپ شیر خوشمزه و متفاوت ما آماده سرو است، نوش جان. نکات مهم ـ همان طور که می دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان ها مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میان سال و کهن سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن های آن ته نشین شود و در آخر به تدریج از اسفناج های رویی بردارید و با آب سرد آب کشی کنید تا شن های ته نشین شده دوباره به اسفناج ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ زیرا برگ های درشت و تیره رنگ برای پخت غذا مناسب نیستند، همچنین اسفناج را باید در اندازه های چهار سانتی متری خرد کنید. در صورتی که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد. ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده اند: 1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است. 2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت. 3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد. |