در ماه های اخیر، بازار نان در استان تهران با مشکلات گسترده ای مواجه شده است. با وجود تعیین نرخ های مصوب از سوی نهادهای رسمی، گزارش های متعددی از گران فروشی، کم فروشی و تفاوت قیمت در نانوایی ها منتشر شده است. به گزارش مهر، طبق آخرین مصوبه مرداد 1404، قیمت نان سنگک سنتی 7600 تومان، بربری 5350 تومان، تافتون 2600 تومان و لواش 1300 تومان تعیین شده است، اما در عمل، برخی نانوایی ها نان سنگک را تا 15 یا حتی 20 هزار تومان می فروشند. رییس سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده که از ابتدای سال تاکنون بیش از 50 هزار پرونده تخلف نانوایی ها در استان تهران تشکیل شده است. این تخلفات شامل گران فروشی، عدم نصب نرخ نامه، استفاده از دستگاه پوز غیررسمی و کم فروشی است. مواردی گزارش شده که برخی نانوایی ها برای یک نان 5 هزار و 350 تومانی، دو بار کارت می کشند و مبلغ 10 هزار و 800 تومان دریافت می کنند. به گفته حشمت الله عسگری، معاون استاندار تهران ، برخورد با نانوایان متخلف شدت گرفته و جریمه آن ها تا 10 برابر افزایش یافته است. تاکنون بیش از 10 هزار نانوایی تحت نظارت قرار گرفته اند و تعدادی از واحدهای صنفی متخلف نیز پلمپ شده اند. وی تأکید کرد: هیچ عرضه ای بالاتر از نرخ مصوب پذیرفته نیست و مبنای برخورد همان قیمت رسمی است. حمید القاصی مهر، مدیرکل تعزیرات شهرستان های تهران نیز از اجرای طرح ویژه برخورد با گران فروشی نان خبر داد و گفت: همه واحدها موظف به نصب نرخ نامه رسمی و درج نوع آرد، وزن و قیمت نان هستند. او با اشاره به شکایات مردمی افزود: هرگونه افزایش خودسرانه قیمت تخلف محسوب می شود. به رغم این نظارت ها، اختلاف شدید قیمت در نقاط مختلف تهران همچنان ادامه دارد و کارشناسان، ضعف در مدیریت و توزیع یارانه آرد را یکی از دلایل اصلی این نابسامانی می دانند. |