فرارو-محققان دانشگاه کپنهاگ با بازسازی سنت قدیمی بلغارستان و ترکیه، موفق به تولید ماستی شده اند که با کمک مورچه تخمیر می شود. در این روش، چند مورچه قرمز در شیر گرم ریخته شده و ظرف یک شب در لانه مورچه ها گذاشته می شود. این لانه علاوه بر تأمین گرما، احتمالاً میکروب های طبیعی محیط را هم به شیر منتقل می کند. به گزارش فرارو، فرمیک اسید موجود در مورچه ها pH شیر را کاهش داده و موجب فعال شدن میکروب های تخمیری می شود. این همکاری بین مورچه و میکروب ها، ماستی با بافت کرمی و طعم تلخ ملایم تولید می کند. آزمایش های مشابه با گونه های محلی دانمارک نیز طعمی متفاوت با نت های لیمویی ارائه داد که نشان می دهد ترکیب میکروب ها و نوع مورچه تأثیر زیادی بر طعم نهایی دارد. پژوهشگران معتقدند این یافته ها می تواند الهام بخش تولید ماست های گیاهی و طعم دهی نوین به محصولات موجود باشد، بدون اینکه ارزش تغذیه ای مشابه ماست صنعتی را کاهش دهد. آنها هشدار می دهند که استفاده گسترده از مورچه ها برای تولید ماست مناسب نیست. زیرا برخی گونه ها می توانند ناقل انگل های خطرناک برای انسان باشند؛ همچنبن جمعیت مورچه های قرمز نیز در اروپا در حال کاهش است. پروفسور مارتین بلیزر از دانشگاه راتگرز می گوید: این نوآوری می تواند طعم های بیشتری خلق کند و راه را برای تولید غذاهای منخصربه فرد هموار کند. محققان می گویند استفاده از مورچه تنها یکی از روش های سنتی برای تخمیر ماست است و در گذشته مردم از گیاهانی مانند کاج، بابونه، گل تُرش و ریشه گزنه هم برای شروع فرآیند تخمیر استفاده می کردند. این روش طعم و بافت جدیدی به ماست می دهند و به حشرات نیز آسیب نمی رساند. |