حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، درباره وضعیت بازار مرغ گفت: عوامل متعددی در وضعیت بازار مرغ نقش دارد، به طوری که هرساله با تشدید گرما کاهش وزن مرغ و تلفات غیرمتعارف را منجر می شود به طور میانگین وزن مرغ حدود 20 درصد کاهش یافته است و تلفات در واحدهای مرغداری در تابستان دو برابر سایر فصول سال است. به گزارش ایرنا، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اظهار داشت: در فصل های گرم جوجه ریزی در واحدهای مرغداری حدود 20 تا 30 درصد کاهش یافته است تا از تلفات بیشتر جلوگیری شود. وی تصریح کرد: همچنین کمبود نهاده های دامی از جمله ذرت که به دلیل مشکلات سامانه بازارگاه وعدم تأمین به موقع باعث شده که مرغداران زودتر از موعد سالن های پرورش را تخلیه کنند و عرضه زودتر وارد بازار شود. اسداله نژاد گفت: این عوامل باعث شده که عرضه نسبت به تقاضا کم شود و قیمت مرغ در بازار افزایش یافت هرچند تفاوت قیمت بازار با قیمت واقعی مرغ چندان زیاد نیست و قیمت مصوب 108 هزار تومان چندان منطقی نیست و قیمت ها در حال حاضر کمی بالاتر است. وی بر اهمیت تجهیز و نوسازی واحدهای مرغداری تاکید کرد و افزود: باید بهره وری افزایش یابد تا مشکلاتی مانند قطعی برق و تلفات کاهش یابد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اظهار داشت: بیشتر واحدهای مرغداری در کشور مجهز به ژنراتور برق است، اما در صورت بروز بحران، مشکل از جای دیگری است که نیازمند حمایت و بهبود است. اسدالله نژاد با تاکید بر اینکه وضعیت بازار مرغ نیازمند اصلاحات در قیمت گذاری و بهبود زیرساخت ها است تا بهره وری و ثبات بازار تضمین شود، پیش بینی کرد که با کاهش گرما و افزایش عرضه در آینده، بازار مرغ وضعیت بهتری پیدا می کند و قیمت ها متعادل خواهد شد. |