با فرارسیدن تابستان، بسیاری به خوردن هندوانه به عنوان میوه ای خنک و پرآب روی می آورند، اما چیزی که کمتر کسی می داند این است که، پوست هندوانه که معمولاً دور ریخته می شود، فواید غذایی ای دارد که در برخی مواد مغذی ضروری حتی از بخش قرمز آن پیشی می گیرد. به گزارش اعتمادآنلاین، یک رسانه عربی در خبری در این رابطه به نقل جولی استیفانسکی که او را متخصص معتبر تغذیه نامیده نوشت، پوست هندوانه سرشار از فیبر، به ویژه فیبرهای نامحلول است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین حاوی مقداری فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند. با این حال، به دلیل محتوای بالای فیبر، توصیه می شود به تدریج مصرف شود، زیرا مصرف بیش ازحد ناگهانی ممکن است در برخی افراد باعث نفخ یا گاز شود. پوست هندوانه همچنین حاوی سیترولین؛ یک اسیدآمینه مرتبط با بهبود جریان خون و افزایش عملکرد بدنی، است. به گفته شری گری، متخصص تغذیه دانشگاه کانتیکت، پوست هندوانه حدود 60 درصد سیترولین بیشتری نسبت به بخش قرمز آن دارد. اگرچه افزودن یک فنجان پوست هندوانه به آب میوه مفید است، برای بهره مندی کامل از فواید سیترولین نیاز به مصرف 3 تا 6 گرم در روز است. پوست هندوانه حاوی مواد مغذی متعددی مانند ویتامین های C و B6، بتاکاروتن، کلسیم، روی، فسفر و فیبر است. گری اشاره می کند که، پوست هندوانه از نظر برخی ویژگی های غذایی می تواند مفیدتر از بخش قرمز آن باشد. برای دریافت مقدار کافی از این مواد مغذی، مصرف حدود یک تا یک و نیم فنجان پوست توصیه می شود. اما در این میان این پرسش مطرح می شود که آیا خوردن پوست هندوانه بی خطر است؟ در پاسخ باید گفت، بله، به شرطی که پیش از برش به خوبی تمیز شود، زیرا چاقو ممکن است باکتری ها را از پوست به داخل منتقل کند. استیفانسکی توصیه می کند هندوانه را زیر آب جاری به خوبی بشویید و با برس سبزیجات تمیز کنید. همچنین بهتر است پوست هندوانه به تدریج به رژیم غذایی اضافه شود تا از مشکلات گوارشی جلوگیری شود. پوست هندوانه باید در یخچال نگهداری شود، زیرا به سرعت فاسد می شود. |