کارشناسان هشدار می دهند بدون اقدام فوری، تعداد مبتلایان به سرطان کبد تا سال 2050 میلادی از 780 هزار مورد به حدود 1.5 میلیون مورد در سال 2050 میلادی خواهد رسید. به گزارش ایرنا، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: پژوهش های جدید نشان می دهد بیشترِ موارد سرطان کبد در جهان ناشی از عوامل پیشگیری پذیر مانند هپاتیت ویروسی، مصرف الکل و بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) است. تحلیل جدید کمیسیون لَنسِت درباره سرطان کبد نشان می دهد بیشتر موارد این بیماری را می توان با کنترل عوامل خطری مانند هپاتیت ویروسی، مصرف الکل و بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک یا MASLD (که قبلاً به نام بیماری کبد چرب غیرالکلی شناخته می شد) پیشگیری کرد. کمیسیون لَنسِت گروهی از کارشناسان و پژوهشگران بین المللی است که به ابتکار نشریه پزشکی معتبر لَنسِت برای بررسی مسائل مهم سلامت جهانی و ارائه راهکارهای سیاستی تشکیل شده است. این کمیسیون راهکارهای متعددی برای کاهش این عوامل خطر ارائه می دهد که افزایش پوشش واکسن هپاتیت بی (B) و اجرای سیاست های سلامت عمومی برای مقابله با چاقی و مصرف الکل از جمله آن ها هستند. آینده نگران کننده سرطان کبد تحلیل های قبلی پیش بینی کرده اند که موارد جدید سرطان کبد از 870 هزار مورد در سال 2022 میلادی به 1.52 میلیون مورد در سال 2050 میلادی افزایش خواهد یافت که علت اصلی آن رشد و پیرشدن جمعیت است. انتظار می رود بیشترین افزایش در قاره آفریقا اتفاق بیفتد. مرگ ومیر ناشی از این سرطان نیز از 760 هزار مورد در سال 2022 میلادی به 1.37 میلیون مورد در سال 2050 میلادی خواهد رسید. پروفسور جیان ژو (Jian Zhou)، رییس این کمیسیون از دانشگاه فودان چین می گوید: سرطان کبد یک مشکل رو به رشد در سراسر جهان است. این سرطان یکی از چالش برانگیزترین انواع برای درمان است که نرخ بقای 5 ساله آن بین 5 تا 30 درصد متغیر است. بدون اقدام فوری برای معکوس کردن این روند، در ربع قرن آینده شاهد دو برابر شدن موارد و مرگ ومیر ناشی از آن خواهیم بود. وضعیت فعلی سرطان کبد سرطان کبد هم اکنون یکی از عوامل اصلی مرگ و ناتوانی است. در جهان، این بیماری ششمین سرطان شایع و سومین عامل مرگ ناشی از سرطان محسوب می شود. بیش از 40 درصد موارد جهانی سرطان کبد در چین رخ می دهد که عمدتاً به دلیل نرخ بالای عفونت هپاتیت بی در این کشور است. پروفسور استفن چان (Stephen Chan) از دانشگاه چینی هنگ کنگ می افزاید: سه پنجم موارد سرطان کبد به عوامل خطر پیشگیری پذیر مانند هپاتیت ویروسی، الکل و چاقی مرتبط است؛ بنابراین، کشورها فرصت بزرگی برای هدف قرار دادن این عوامل و نجات جان انسان ها دارند. |