محققان دریافته اند که رژیم های غذایی پرنمک در موش ها منجر به رفتارهای شبیه به افسردگی از طریق فعالیت سیستم ایمنی می شود. به گزارش ایسنا، حذف برخی سلول های ایمنی، این علائم را معکوس کرده که نشان دهنده راه های جدیدی برای درمان یا پیشگیری از افسردگی است. نتایج این مطالعه بیانگر این است که مصرف رژیم غذایی پرنمک ممکن است سبب بروز علائم شبیه به افسردگی حداقل در موش ها شود. محققان دریافته اند که مصرف بیش از حد نمک سطح پروتیینی به نام IL-17A را افزایش می دهد که در مطالعات انسانی با افسردگی مرتبط است. محققان این طرح تحقیقاتی اظهار می کنند که پژوهش آنها از مداخلات غذایی مانند کاهش مصرف نمک به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای بیماری های روانی حمایت می کند. همچنین راه را برای راهبردهای درمانی جدیدی که IL-17A را هدف قرار می دهند، هموار می سازد. آنها امیدوارند که یافته های این طرح تحقیقاتی، بحث هایی درباره دستورالعمل های مصرف نمک را تشویق کند. این تیم همچنین نقش نوع خاصی از سلول های ایمنی به نام سلول های گاما-دلتا T (γδT) را کشف کردند. این سلول ها مسئول تقریباً 40 درصد از تولید IL-17A در موش های تغذیه شده با نمک بودند. وقتی دانشمندان این سلول ها را حذف کردند، علائم شبیه به افسردگی به طور قابل توجهی بهبود یافتند که مسیر درمانی بالقوه دیگری را نشان می دهد. بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف بالای نمک در رژیم غذایی امروزی بسیار رایج است. برخی از وعده های فست فود تا 100 برابر نمک بیشتری نسبت به همان غذا در خانه دارند. این در حالی است که پیشتر مشخص شده نمک زیاد، خطر بیماری های قلبی، مشکلات خودایمنی و اختلالات عصبی را افزایش می دهد، تأثیر بالقوه نمک بر سلامت روان را دیگر نمی توان نادیده گرفت. در حال حاضر، افسردگی از جدی ترین چالش های سلامت عمومی است که حدود 15 تا 18 درصد افراد را در طول زندگی تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین جزو 10 عامل اصلی مرگ ومیر در ایالات متحده به حساب می آید. مدت ها است که دانشمندان حدس می زدند رژیم های غذایی شور ممکن است در بروز افسردگی نقش داشته باشد اما تاکنون ارتباط آن به خوبی درک نشده بود. در این مطالعه جدید، موش ها به مدت پنج هفته با رژیم استاندارد یا پرنمک تغذیه شدند. موش هایی که نمک اضافی مصرف کردند، علائم واضحی از کاهش انگیزه و فعالیت را نشان دادند که نشانه های کلاسیک افسردگی در مدل های حیوانی است. این یافته ها تأکید می کند که نمک نه تنها بر قلب و کلیه ها، بلکه ممکن است بر مغز نیز تأثیر بگذارد. تأیید نقش IL-17A در ایجاد افسردگی با توجه به نقش ثابت شده IL-17A در ایجاد افسردگی، تیم تحقیقاتی همچنین بررسی کرده اند که آیا رژیم پرنمک (HSD) تولید این پروتیین را در موش ها تحریک می کند؟ تیم تحقیقاتی دریافته اند که رژیم پرنمک، سطح IL-17A را در طحال، خون و مغز افزایش داده که با رفتارهایی شبیه به اضطراب و افسردگی مرتبط بود. با این حال، وقتی موش هایی که قادر به تولید IL-17A نبودند با رژیم پرنمک تغذیه شدند، علائم افسردگی مشاهده نشد که نقش این پروتیین را در ایجاد علائم افسردگی تأیید می کند. این یافته ها شواهد اپیدمیولوژیک را تأیید می کنند که نشان می دهند رژیم پرنمک با افسردگی شدیدتر ارتباط قوی دارد. همچنین مطالعات انسانی نشان داده اند که مصرف کم سدیم با خلق وخوی خوب مرتبط است. پیامدهای احتمالی برای درمان های آینده افسردگی بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، محققان امیدوارند این یافته ها پژوهش های بیشتری را درباره مکانیسم های ایمنی محور افسردگی تشویق کند و راه را برای درمان های جدیدی که IL-17A یا سلول های γδT را هدف قرار می دهند، هموار سازد. دکتر چن و تیمش قصد دارند این یافته ها را در انسان ها نیز تأیید کنند و درعین حال مکانیسم هایی را بررسی کنند که طی آن رژیم پرنمک، سلول های γδT17 را فعال می کند و منجر به افزایش IL-17A می شود. |