صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
شنبه، 4 مرداد 1404 - 01:43   
 آخرین خبرها
  راکتور هسته‌ای سالانه پنج تُن طلا تولید می‌کند
  حق بیمه 3 میلیون و 480 هزار تومان شد / بیمه‌ شدگان تامین اجتماعی بخوانند
  تغییرات جدید در حقوق معلمان و فرهنگیان
  علی علیپور هواداران پرسپولیس را نگران کرد
  سفر تیم فنی آژانس به ایران؛ دیپلمات‌ها قانون را دور می‌زنند؟
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 24005صفحه نخست » آخرین اخبار    پنجشنبه، 2 مرداد 1404 - 20:30

نقد و بررسی «ادینگتون»: قصه‌ای از دل دوران پاندمی


«ادینگتون» با فضایی وسترن در بستر پاندمی 2020، سفری عجیب و مضحک از آشفتگی مدرن، توهمات اجتماعی و تنهایی جوامع قرن بیست‌ویکم را به تصویر می‌کشد.

فرارو- آری آستر با ادینگتون ، فیلمی عجیب و پیچیده با حال وهوای آخرالزمانی، به دل دیوانگی هایی که در بهار 2020 تجربه کردیم، بازمی گردد تا بازتابی تلخ، طنزآمیز و خیره کننده از واقعیت هایی که گویی از کابوس خودمان برگرفته شده اند، خلق کند.

به نقل از نیویورک تایمز، ادینگتون بازگشتی سورئال از کارگردان معروف فیلم های ترسناک، آری آستر، است که با فضایی وسترن و تم های آخر الزمانی سعی دارد داستان جهانی جنون آمیز را بازگو کند؛ جنونی که احتمالاً هرگز ترکمان نکرده . فیلم با یک شوک واقعی شروع می شود؛ شاید تنها شوک ناب واقعی در کل اثر. پیرمردی بی کفش و خسته از پیاده روی در یک شهر وسترن خالی از سکنه در وسط جاده ظاهر می شود. او با صدایی پرخاشگرانه و نامفهوم سخن می گوید، گویی تمام هیولاهای درونش را بیرون می ریزد. سپس ناگهان، روی صفحه نوشته می شود:

اواخر ماه مه 2020

همین لحظه است که تماشاچی متوجه می شود چرا این خیابان ها خالی اند، چرا این پیرمرد دیوانه وار سخن می گوید؛ آیا او دیوانه ای معمولی است؟ یا کسی است که هشت هفته گذشته را با چشم خود دیده و به آستانه جنون رسیده؟ شاید او آخرین انسان عاقلی است که مانده؟ در پایان ماه مه 2020، زمانی که ویروس کرونا به سرعت پیش می رفت و آژیر آمبولانس ها و اخبار غم انگیز هر لحظه اعلان می شد، هرکس حس می کرد در جهانی زندگی می کند که انگار از یک فیلم هالیوودی بیرون آمده است.

آری آستر در ادینگتون دقیقاً می کوشد همین حس واقعیت غیر واقعی را به تصویر بکشد؛ نشان دهد چگونه حتی خود واقعیت ممکن است تقلیدی از یک فیلم باشکوه باشد. او که با ارث زادگی (2018) وارد سینمای ترسناک شد و در میدسومر (2019) به تم های فولکلور روان شناختی پرداخت، در بئو ایز آفرید (2023) به نزدیک ترین نقطه به تجربه شخصی خود رسید؛ جایی که تئاتری از اضطراب روانی را جلوی چشم مخاطب تعبیه کرد.

و اکنون در ادینگتون با ترکیبی از کمدی هزلی و خشونت، جهانی را خلق کرده که هم خنده آور است و هم وحشت آور؛ تجربه ای تمام عیار از سینمایی که میان خنده و اضطراب در نوسان است. محوریت داستان بر شخصیت جو کراس (با بازی خوآکین فینیکس) است؛ کلانتری در شهری کوچک در نیومکزیکو. او در هیاهوی بیماری خانه نشین شده است. لوییز، همسر افسرده اش، (با بازی اما استون)، زنی که مجسمه های عروسک مانند می سازد و آنلاین می فروشد. مادر لوییز، دان (دیردری اوکونل) نیز در آغاز پاندمی به آن ها پیوست؛ مادری که حالا شیفته نظریه های توطئه در یوتیوب شده است. او بر این باور است که کلمه کروناویروس را در سال 2019 استفاده می کردند! و این ادعا را بر سر میز صبحانه مطرح می کند؛ ادعایی که به شدت ذهن جو را مشوش می کند.

جو نسبت به شهردار فعلی شهر، تد گارسیا (پدرو پاسکال)، احساس نفرت دارد. نه به خاطر اینکه مرد بدی است، بلکه چون خوش تیپ، پول دار، لیبرال ظاهر می شود و به خصوص اینکه 20 سال پیش با لوییز رابطه ای عاشقانه داشته است. جو از محدودیت ماسک اجباری نیز ناراضی است؛ مخصوصاً وقتی تماشا می کند که هیچ مورد کوویدی در ادینگتون وجود ندارد اما مردم او را زیر نظر دارند و او را تشویق می کنند ماسک بزند. این تنشِ خانگی و اجتماعی فضایی ایجاد می کند که جو خسته و سرخورده است. فروشگاه هایی با تابلوهایی مانند تحت نظر دکتر فاوسی تا اطلاع ثانوی بسته است و باهم قوی تر نشان دهنده تناقض و سردرگمی اوست.

لوییز و مادرش بیشتر روزها را در خانه می گذرانند، غرق در تماشای محتواهای اینفلوئنسرهایی مثل وِرنون جفرسون پیک (آستین باتلر)، شخصیتی شبه مذهبی که اغواگری خاص دارد. این فرآیند، آرام آرام جو را عصبانی و درمانده می کند. در نقطه ای خاص، جو تسلیم می شود و در ویدیویی در فیسبوک اعلام می کند که قرار است وارد رقابت انتخابات شهرداری شود. همزمان، اعتراضات پس از مرگ جورج فلوید به ادینگتون می رسد و نسل جوان بیشتر شده و کنش هایش نمایان می شود. احساس می شود که همه فکر می کنند آن ها ، یعنی همان آدم های بدی که در اخبار و شبکه های اجتماعی دیده اند، به سمت آن ها در حرکت اند تا سبک زندگی شان را از بین ببرند. آیا واقعاً چنین است؟ آیا این همه ترس و اضطراب فقط در ذهن آن هاست؟

توصیف دقیق روند داستان دشوار است، چرا که خود تابستان 2020 به خاطر رنج عجیب و بی منطقش، احساسی عجیب و آشفته دارد. آستر نه بخاطر خلق تمرکز؛ بلکه به قصد پراکندن تماشاگر در دریایی از خاطرات نزدیک و ناخوشایند، این فیلم را ساخت. این اثر به نوعی می گوید: خاطرات را ببین، و اگر حالت بد شد، مبارکت باشد! تجربه ای که نه تنها یکنواخت نیست، بلکه گاه مخاطب را به خنده وادار می کند؛ خنده ای درمانی بابت شناختن این واقعیت ها.

ادینگتون تلاشی جسورانه است برای ترکیب کمدی هزلی، خشونت و رگه هایی از درون نگری روان شناختی؛ فیلمی که بیشتر از آن که آموزشی باشد، تجربه ای است از موجودیت مدرن ما. شهری پر از فضای خالی، آدم هایی که فاصله می گیرند، صفحه هایی که میان آن ها حصاری خیالی می سازند؛ تزریقی از ترس، جنون، شناخت و خنده. شهری متروک و در عین حال پر از نشانه، شبح گذشته ای که نمی تواند بمیرد و فردایی نامعلوم که هنوز نمی دانیم چه گونه باید با آن روبه رو شویم.

با این حال، خنده های گاه به گاه فیلم نشان می دهد که وجوه هزل آمیز وجود ما هنوز هم جوششی از زندگی در خود دارند؛ در جهانی که در آن، مرز میان واقعیت و وهم احتمالاً چندان صلب نیست، ادینگتون ما را بخشی از این عبور دیوانه وار می کند تا ببینیم چگونه ممکن است، حتی میان آشوب، نفس بکشیم و بخندیم. این سینماسازی جسورانه، شاید دعوایی است میان امید و اضطراب؛ تجربه ای که تا مدت ها در ذهن تماشاگر خواهد ماند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
حق بیمه 3 میلیون و 480 هزار تومان شد / بیمه‌ شدگان تامین اجتماعی بخوانند
  حق بیمه 3 میلیون و 480 هزار تومان شد / بیمه‌ شدگان تامین اجتماعی بخوانند
به گزارش اقتصادآنلاین، سازمان تامین اجتماعی در سال 1404 نیز امکان استفاده از بیمه اختیاری برای افرادی که شغل رسمی یا پوشش بیمه‌ای ندارند را فراهم کرده است.
سفر تیم فنی آژانس به ایران؛ دیپلمات‌ها قانون را دور می‌زنند؟
  سفر تیم فنی آژانس به ایران؛ دیپلمات‌ها قانون را دور می‌زنند؟
پس از تحولات اخیر، مجلس شورای اسلامی قانون تعلیق همکاری ایران و آژانس را به تصویب رساند. بر اساس این قانون، همکاری‌های ایران با این نهاد بین‌المللی تعلیق و از حالت عادی خارج می‌شود.
زاکانی: 90 درصدِ آسیب‌های جزیی، جبران خسارت شدند
  زاکانی: 90 درصدِ آسیب‌های جزیی، جبران خسارت شدند
آسیب‌های میانی که بیش از 2000 مورد بوده آغاز و بخش جدی آن در حال انجام است.
چگونه قطر به پایتخت جهانی دیپلماسی بدل شد؟!
  چگونه قطر به پایتخت جهانی دیپلماسی بدل شد؟!
این کشور کوچک و شگفت‌انگیز ثروتمند، به بازیگری بزرگ در صحنه جهانی تبدیل شده است که در تلاش است برخی از پیچیده‌ترین و سخت‌ترین مناقشات را حل کند.
دعوا بر سر محو اسراییل از نقشه؛ سیاست جمهوری اسلامی چیست؟
  دعوا بر سر محو اسراییل از نقشه؛ سیاست جمهوری اسلامی چیست؟
مجری فاکس از عراقچی راجع به موضوع حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های مقاومت پرسید و آن‌ها را نیروهای نیابتی نامید. عراقچی در پاسخ گفت: «من قصد مقایسه ندارم،
طرح ترامپ و معمای ترکیه-اسراییل؛ واشنگتن در تله توازن منطقه‌ای
  طرح ترامپ و معمای ترکیه-اسراییل؛ واشنگتن در تله توازن منطقه‌ای
هشت ماه پس از سقوط اسد، سوریه همچنان گرفتار آشوب است و طرح پیشنهادی ترامپ تلاش می کند با تکیه بر نفوذ خود خطوط قرمزی برای ترکیه و اسراییل تعیین کند.
طرز تهیه سالاد تابستونی خوشمزه با سس مخصوص
  طرز تهیه سالاد تابستونی خوشمزه با سس مخصوص
سالاد کاهو و ذرت نوعی سالاد تابستانی بسیار خوشمزه با نوعی سس مخصوص و رژیمی است.
ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد
  ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد
در روزهایی که گزینه‌های خارجی بسیاری در اطراف باشگاه استقلال شنیده می‌‌‌شود، امروز نام یاسیر آسانی، هافبک آلبانیایی باشگاه‌ گوانجوی کره‌جنوبی مطرح شد.
ثبت دمای 50 درجه و بالاتر در 8 شهر خوزستان
  ثبت دمای 50 درجه و بالاتر در 8 شهر خوزستان
بیشترین دمای جمعه 3 مرداد در ایستگاه هواشناسی امیدیه 51.7 درجه سانتیگراد ثبت شده است.
مغضوب پرسپولیس، منفور استقلال؛ عیسی چوب دوسر طلا!
  مغضوب پرسپولیس، منفور استقلال؛ عیسی چوب دوسر طلا!
موضوع انتقال عیسی آل‌کثیر، مهاجم سابق پرسپولیس، به باشگاه رقیب، استقلال، صفحه جنجالی نقل و انتقالات فوتبال ایران را ورق زد‌.
بازسازی شکست خورده؛ بررسی فیلم «می‌دانم تابستان پیش چکار کردی»
  بازسازی شکست خورده؛ بررسی فیلم «می‌دانم تابستان پیش چکار کردی»
نسخه جدید «می‌دانم تابستان پیش چکار کردی» قرار بود بازسازی جذابی برای ورژن اصلی(1997) باشد و با تلفیق مفاهیم اجتماعی نیز روایتی جدید ارائه دهد.
ستاره مدنظر استقلال با پیراهن آبی تیم روسی!
  ستاره مدنظر استقلال با پیراهن آبی تیم روسی!
کیت جدید تیم فوتبال دینامو ماخاچ قلعه با حضور محمدجواد حسین‌نژاد رونمایی شد.
  پربیننده ترین اخبار       
  مذاکره استقلالی‌ها با 2 هافبک اهل آلبانی و برزیلی
  ستاره‌های جدید استقلال این هفته رونمایی می‌شوند
  جذب این بازیکن، هدف اصلی مدیران استقلال شد
  ستاره تاتنهام و پی‌اس‌جی در اردوی پرسپولیس؛ کارنامه و عملکرد سرژ اوریه
  هامشیان مدافع راست دلخواهش را انتخاب کرد
  ممنوعیت جدید در فوتبال ایران: نظر راجع به پرونده بیرانوند!
  دروازه‌بان مشهور ایرانی به استقلال لینک شد
  ستاره اهل آلبانی به استقلال قیمت داد
  مهار آتش سوزی کوه دراک شیراز؛ 22 ساعت عملیات نفس گیر
  اسراییل با ارسال کمک‌ به غزه از طریق هوایی موافقت کرد
  فوری؛ اطلاعیه تعطیلی شنبه 4 خرداد 1404 / فردا تعطیل شد؟
  وعده‌های مجازی علی تاجرنیا به هواداران استقلال
  راز جدایی کاپیتان استقلال لو رفت
  توافق عجیب زنوزی با پرسپولیس: پرداخت پول با گرو گذاشتن ریش!
  کناره‌گیری عروس ترامپ از رقابت‌های کنگره
  بازی عجیبی که دورسون با پرسپولیس شروع کرد!
  قمار ساپینتو با انتخاب گلر اسپانیایی به جای سیدحسین
  هر سورتی پرواز جنگنده F-35 چقدر هزینه دارد؟
  چند بازیکن استقلال و پرسپولیس و لژیونر در لیست تیم امید است؟
  ستاره استقلالی در قطر مربی شد!
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved