صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
جمعه، 3 مرداد 1404 - 22:44   
 آخرین خبرها
  پیام شوک‌آور گلر خارجی؛ چه کسی جام استقلال را دزدید؟!
  قمار ساپینتو با انتخاب گلر اسپانیایی به جای سیدحسین
  تصویر؛ حمایت حسن یزدانی از کودکان غزه
  عراقچی: قدرت موشکی ایران دشمن را وادار به آتش‌بس کرد
  ترامپ: طرح فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین مضحک است
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 23968صفحه نخست » اخبار مهمپنجشنبه، 2 مرداد 1404 - 16:35

انفجاری بزرگ‌تر از تمام بمب‌های اتمی جهان!


تا به امروز بیش از 90 درصد سیارک‌های غول‌پیکر با قطر بیش از 800 متر که گاهی از نزدیکی زمین عبور می‌کنند، توسط منجمان شناسایی شده‌اند و برای صد سال آینده هیچ خطر شناخته‌شده‌ای از سوی این اجرام آسمانی وجود ندارد

دانستن واقعیت درباره سیارک های تهدیدکننده ای که ممکن است روزی کره زمین را نابود کنند، آن قدرها ترسناک نیست.

به گزارش خبرآنلاین، گرچه صفحات زیادی در فضای مجازی با اتکا به چنین اتفاقات غیرمحتملی، ترس و وحشت ایجاد می کنند؛ اما دراین بین خبرهای دلگرم کننده ای هم به گوش می رسد.

تا به امروز بیش از 90 درصد سیارک های غول پیکر با قطر بیش از 800 متر که گاهی از نزدیکی زمین عبور می کنند، توسط منجمان شناسایی شده اند و برای صد سال آینده هیچ خطر شناخته شده ای از سوی این اجرام آسمانی وجود ندارد و احتمال برخورد آن ها با زمین در هزار سال آینده هم خیلی اندک برآورد شده است.

دانشمندان سالانه و با استفاده از تلسکوپ های ویژه حدود 500 سنگ فضایی بزرگ با قطر بیش از 140 متر را در همسایگی منظومه شمسی شناسایی می کنند که تا این لحظه، هیچ کدام تهدیدی جدی برای کره زمین به شمار نمی روند.

از سوی دیگر ناسا هم اولین مأموریت موفق تغییر مسیر سیارک را با موفقیت اجرا کرده و باید بدانیم که این مهارتی است که در صورت نیاز به دفع یک جرم آسمانی سرگردان به سوی زمین، حیاتی خواهد بود.

باقیمانده آثار خشونت کیهانی در دل زمین

بااین وجود آثاری از گذشته پرهیاهوی کیهانی روی پوسته زمین ثبت شده و زمین شناسان تا امروز حدود 190 دهانه برخوردی باستانی را در سطح زمین تأیید کرده اند و طبیعتاً خیلی از برخوردهای اولیه هم به دلیل فرسایش سطح زمین دیگر قابل رؤیت نیستند.

این دهانه های برخوردی داستان دورانی متفاوت از گذشته زمین را روایت می کنند؛ زمانی که سقوط سنگ های آتشین از آسمان پدیده ای عادی بود. طبق گفته سالی دادسون رابینسون، دانشمند علوم سیاره ای دانشگاه دلاویر، منظومه شمسی در گذشته بسیار پرآشوب تر از امروز بوده است.

برخوردهای اولیه

برخوردهای اولیه؛ دوران آشوب منظومه شمسی

در دوران ابتدایی پیدایش منظومه شمسی، ذرات ریز سنگ و یخ به یکدیگر می چسبیدند و اجرامی بزرگی به نام خرده سیاره ها (planetesimals) را شکل می دادند. این اجرام گاهی با هم برخورد می کردند و سیاره های آشنای امروزی در پی همین برخوردها پدید آمده اند.

اما خیلی از خرده سیاره ها هم هرگز به سیاره تبدیل نشدند؛ برخی به دور خورشید می چرخیدند و گاهی با اجرام دیگر برخورد می کردند که این شواهد را می توان در سطح پر از دهانه ماه، مریخ و دیگر اجرام آسمانی مشاهده کرد.

دادسون رابینسون ادامه داد: شواهد دهانه ها نشان می دهند که در حدود یک میلیارد سال ابتدایی تاریخ منظومه شمسی، سیارک ها با نرخ ویرانگری به اجرام سیاره ای برخورد می کردند. بازمانده های آن خرده سیاره ها در منظومه شمسی آرام امروزی، همان سیارک های سنگی و دنباله دارهای یخی هستند

مهم ترین دهانه های برخوردی شناخته شده روی زمین 1- دهانه فردفورت آفریقای جنوبی

حدود 2 میلیارد سال قبل و مدت ها پیش از ظهور دایناسورها، سیارکی با قطر حداقل 10 کیلومتر به زمین برخورد کرد و دهانه عظیم Vredefort را در آفریقای جنوبی امروزی ایجاد نمود.

این بزرگ ترین دهانه برخوردی زمین است که طبق تخمین دانشمندان قطر آن در زمان برخورد اولیه بین 180 تا 300 کیلومتر بوده است؛ اما امروزه بخش جنوبی این دهانه، با لایه های سنگی جوان تر پوشیده شده و دیگر قابل مشاهده نیست.

دهانه فرِدفورت از بالا

دهانه فرِدفورت از بالا

2- حوضه سودبری در کانادا

حدود 1.8 میلیارد سال پیش، توده بزرگی از یخ و سنگ به منطقه ای در کانادای امروزی برخورد کرد. اگرچه امروزه بیشتر این حوضه فرسایش یافته، ولی با تصاویر هوایی و راداری هنوز می توان بقایای دهانه آن را تشخیص داد. قطر اصلی این دهانه احتمالاً در حدود 200 کیلومتر بوده است.

جالب اینجاست که امروزه در این منطقه معادن نیکل و مس مشغول به فعالیت هستند و طبق گفته دانشمندان، این برخورد سهمگین، باعث شکاف پوسته زمین و درنتیجه نزدیک شدن موادی از گوشته به سطح زمین شده و ذخایر معدنی غنی ای ایجاد کرده است.

حوضه سودبری در کانادا

حوضه سودبری در کانادا

سایمون جوویت، ژئوشیمی دان دانشگاه نوادا دراین باره گفت: گرچه بعضی از این برخوردها مزایایی هم داشته اند؛ اما باز هم ما نمی خواهیم چیزی به بزرگی سودبری به زمین برخورد کند؛ حتی اگر چنین مزایایی را به همراه داشته باشد. یادمان نرود که 65 میلیون سال پیش، سیارکی به همین اندازه، نسل دایناسورها را منقرض کرد.

3- برخورد مشهور سیارک قاتل دایناسورها

برخوردی که 65 میلیون سال پیش در شبه جزیره یوکاتان مکزیک رخ داد، عامل انقراض بیشتر دایناسورها بود. امروزه این دهانه در نقشه های گرانشی (نقشه هایی که ناهنجاری در میدان گرانشی زمین را نمایش می دهند) دیده می شود و حدود نیمی از ساختار اولیه دهانه قابل شناسایی است.

در آن زمان سیارکی با قطر تقریبی 10 کیلومتر در آب های کم عمق فرود آمد و حجم عظیمی از خاک و سنگ خردشده را وارد جو کرده و آب وهوا را به شدت خنک نمود. طبق اعلام ناسا، انرژی حاصل از این برخورد، معادل 10 هزار برابر کل زرادخانه های هسته ای جهان بود و مقدار عظیمی از ذرات و گازها را به جو پرتاب کرد. درنهایت، این برخورد منجر به انقراض حدود 70 درصد از گونه های زمین شد؛ اگرچه برخی دایناسورها زنده ماندند.

محل برخورد سیارک قاتل دایناسورها

محل برخورد سیارک قاتل دایناسورها

4- دهانه شهاب سنگ آریزونا

دهانه شهاب سنگی آریزونا نسبتاً جوان است و به ما یادآوری می کند که باید همواره مراقب سنگ های فضایی باشیم.

حدود 50 هزار سال پیش، سیارکی فلزی به قطر حدود 30 تا 50 متر به منطقه ای در آریزونای امروزی برخورد کرد. گرچه این جرم خیلی کوچک تر از برخوردهای دیگر بود، اما توانست انفجار مخربی را در مقیاس محلی ایجاد کند.

دیوید کرینگ، کارشناس برخورد در مؤسسه سیاره ای ناسا دراین باره گفت: برخوردی مشابه با برخورد آریزونا در شرایط امروزی می تواند شهری به بزرگی کانزاس سیتی را نابود کند.

دهانه شهاب‌سنگ آریزونا

دهانه شهاب سنگ آریزونا

5- دهانه های دوقلوی دریاچه های کلیرواتر در کانادا

دو سیارک بزرگ تقریباً به طور هم زمان، در فاصله مکانی نزدیکی یکدیگر به استان کبک کانادا برخورد کردند. گرچه برخی محققان معتقدند این برخوردها با میلیون ها سال فاصله رخ داده اند.

امروزه این نواحی به دریاچه هایی تبدیل شده اند که در دریاچه غربی، حلقه ای از جزایر دیده می شود که نشانگر ساختار اولیه دهانه است:

Clearwater West با قدمت حدود 280 میلیون سال Clearwater East با قدمت حدود 450 میلیون سال

دریاچه‌های کلیرواتر از فضا

دریاچه های کلیرواتر از فضا

آیا باید نگران باشیم؟

شواهد موجود در دل زمین نشان می دهد که در دوران پرآشوب منظومه شمسی اجرام بزرگ متعددی با زمین برخورد کرده اند که البته در سده های اخیر به ندرت شاهد چنین برخوردهای عظیمی بوده ایم. جوویت از دانشگاه نوادا دراین باره توضیح داد: در طول تاریخ زمین شناسی، چنین برخوردهایی نسبتاً نادر بوده اند.

بااین حال، برخوردهای کوچک تر هر روز رخ می دهند و این نکات دراین باره جالب به نظر می رسد:

هر روز حدود 100 تُن غبار و ذرات به اندازه شن وارد جو زمین شده و سریعاً می سوزند. هرسال یک سیارک به اندازه یک خودرو وارد جو شده و در آسمان منفجر می شود. سیارک هایی با قطر حدود 140 متر هر 10 تا 20 هزار سال یک بار ممکن است به زمین برخورد کنند. برخورد سیارکی در ابعاد سیارک "قاتل دایناسورها" تنها هر 100 میلیون سال یک بار روی می دهد.

اما باید این را هم در نظر داشت که منظومه های جوان تر بسیار خطرناک ترند. مثلاً منظومه ستاره درخشان Vega به احتمال زیاد با برخوردهای پرتعداد و خشونت آمیز مواجه است.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
پیام شوک‌آور گلر خارجی؛ چه کسی جام استقلال را دزدید؟!
  پیام شوک‌آور گلر خارجی؛ چه کسی جام استقلال را دزدید؟!
دروازه بان قدیمی استقلال ادعای عجیبی را مطرح کرده است.
عراقچی: قدرت موشکی ایران دشمن را وادار به آتش‌بس کرد
  عراقچی: قدرت موشکی ایران دشمن را وادار به آتش‌بس کرد
اقتدار موشکی و دفاعی ایران اسلامی محصول همت و حمیت ملی و دینی این شهید بزرگوار و همرزمانش است و این مجاهدت‌ها هیچ‌گاه از حافظه تاریخی مردم ایران پاک نخواهد شد.
رقابت سخت گندوز و نیازمند در تمرینات پرسپولیس
  رقابت سخت گندوز و نیازمند در تمرینات پرسپولیس
حضور نیازمند، رفیعی و گندوز در دو مصاف قبلی تدارکاتی پرسپولیس مقابل تیم‌های ترکیه‌ای حکایت از توجه ویژه وحید هاشمیان به قفس توری تیمش دارد.
ملی‌پوشان الدحیل در بازی با سپاهان به جای تمرین تیم‌ملی!
  ملی‌پوشان الدحیل در بازی با سپاهان به جای تمرین تیم‌ملی!
هفت بازیکن تیم الدحیل اردوی تیم ملی قطر را ترک کردند.
دیدار برخی سیاسیون با میرحسین موسوی پس از 15 سال
  دیدار برخی سیاسیون با میرحسین موسوی پس از 15 سال
این ملاقات که با مرور خاطرات و گفت‌وگوهای دوستانه همراه بود دو ساعت به طول انجامید.
فرمانده ارشد داعش در سوریه کشته شد
  فرمانده ارشد داعش در سوریه کشته شد
ژنرال مایکل اریک کوریلا رییس سنتکام ادعا کرد: ما به تعقیب بی‌وقفه تروریست‌های داعش در هر کجا که باشند، ادامه خواهیم داد.
قیمت طلا به کانال 6 میلیونی سقوط می‌کند؟ / پیش‌بینی قیمت طلا 18 عیار فردا 4 مرداد 1404
  قیمت طلا به کانال 6 میلیونی سقوط می‌کند؟ / پیش‌بینی قیمت طلا 18 عیار فردا 4 مرداد 1404
به گزارش سرویس طلا و ارز اقتصادآنلاین، با توجه به افت چشمگیر قیمت جهانی طلا در روزهای اخیر، پیش‌بینی‌ها از کاهش نرخ طلا در بازار داخلی برای روز شنبه 4 مرداد حکایت دارد.
روایت وال‌استریت‌ژورنال از مذاکره استانبول
  روایت وال‌استریت‌ژورنال از مذاکره استانبول
«تروییکای اروپایی آماده استفاده از مکانیسم ماشه است اما اگر ایران گام‌هایی را اتخاذ کند، حاضر به تمدید مهلت آن است. ایران این پیشنهاد را رد نکرده است.
جزییات مصوبات شورای عالی مسکن برای مسکن حمایتی
  جزییات مصوبات شورای عالی مسکن برای مسکن حمایتی
بر اساس آمار، تاکنون حدود یک میلیون و 900 هزار متقاضی دریافت تسهیلات به شبکه بانکی معرفی شدند که از این تعداد یک میلیون و 100 هزار قرارداد مشارکت مدنی منعقد شده است و مابقی در صف انعقاد قرار دارند.
کشف بیش از 2 هزار و 200 تن برنج احتکارشده
  کشف بیش از 2 هزار و 200 تن برنج احتکارشده
رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه در این طرح از 49 شرکت توزیع برنج و انبار هدف بازدید شد، اعلام کرد: در اجرای این طرح دو هزار و 245 تن انواع برنج احتکاری کشف شد.
ستاره تاتنهام و پی‌اس‌جی در اردوی پرسپولیس؛ کارنامه و عملکرد سرژ اوریه
  ستاره تاتنهام و پی‌اس‌جی در اردوی پرسپولیس؛ کارنامه و عملکرد سرژ اوریه
سرژ اوریه کیست؟ بی‌شک این مهمترین سوال بسیاری از هواداران پرسپولیس است که می خاهند دربارع بیوگرافی و کارنامه این مدافع سرشناس بدانند.
جاده کندوان یکطرفه شد
  جاده کندوان یکطرفه شد
علی صادقی سرپرست مرکز مدیریت راه‌های مازندران روز جمعه از یک طرفه شدن محور کندوان و آزادراه تهران - شمال برای تخلیه بار ترافیکی خبر داد
  پربیننده ترین اخبار       
  احتمال یک جابجایی بزرگ بین استقلال و پرسپولیس
  مذاکره استقلالی‌ها با 2 هافبک اهل آلبانی و برزیلی
  ستاره‌های جدید استقلال این هفته رونمایی می‌شوند
  کشف بیش از 2 هزار ریزپرنده و بی‌سیم دستی
  جذب این بازیکن، هدف اصلی مدیران استقلال شد
  هامشیان مدافع راست دلخواهش را انتخاب کرد
  ستاره تاتنهام و پی‌اس‌جی در اردوی پرسپولیس؛ کارنامه و عملکرد سرژ اوریه
  محرومیت علیرضا بیرانوند؛ «حرفش را هم نزنید!»
  مهار آتش سوزی کوه دراک شیراز؛ 22 ساعت عملیات نفس گیر
  برگزاری نشست محرمانه سوریه و اسراییل با میانجی‌گری آمریکا
  وعده‌های مجازی علی تاجرنیا به هواداران استقلال
  ممنوعیت جدید در فوتبال ایران: نظر راجع به پرونده بیرانوند!
  دروازه‌بان مشهور ایرانی به استقلال لینک شد
  اسراییل با ارسال کمک‌ به غزه از طریق هوایی موافقت کرد
  توافق عجیب زنوزی با پرسپولیس: پرداخت پول با گرو گذاشتن ریش!
  راز جدایی کاپیتان استقلال لو رفت
  کناره‌گیری عروس ترامپ از رقابت‌های کنگره
  بازی عجیبی که دورسون با پرسپولیس شروع کرد!
  درخواست عجیب امیرحسین ثابتی از عراقچی؛ استعفا دهید!
  فوری؛ اطلاعیه تعطیلی شنبه 4 خرداد 1404 / فردا تعطیل شد؟
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved