صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
چهارشنبه، 1 مرداد 1404 - 02:17   
 آخرین خبرها
  خرید جدید کارتال برای پرسپولیس چشم هاشمیان را گرفت
  برای مهدی طارمی مشتری آشنا پیدا شد
  چهار اصل کلیدی حفاظت در برابر اشعه فرابنفش
  خبری خوش از تمرینات پرسپولیس درباره یک شاه ماهی
  چرا نباید برای درمان یبوست قهوه مصرف کنیم؟
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 23420صفحه نخست » اخبار مهمسه شنبه، 31 تیر 1404 - 18:55

سیاست انکار چین در کنار کمک نظامی به ایران


چین مدت‌هاست که تاکید می‌کند به هیچ طرف درگیر در جنگ سلاح نمی‌دهد و این را در راستای سیاست خارجی عدم مداخله خود یک اصل می داند. اما در سال‌های اخیر،

چینی ها به رغم سیاست انکار هم به روسیه و هم به پاکستان در حین جنگ شان با اوکراین و هند کمک و پشتیبانی نظامی ارائه کردند و با توجه به این سابقه رفتاری، به نظر می رسد به ایران نیز کمک کرده و آن را انکار می کنند.

به گزارش عصرایران، "بث دیلی" کارشناس مسایل راهبردی چین و سردبیر وبگاه تحلیلی آمریکایی" کانورسیشن"، با نگارش مقاله ای در این وبگاه انکار چین درباره ارایه کمک نظامی به تهران را یک تاکتیک و شگرد خاص چینی ها برای فرار از مسئولیت های سیاسی و دیپلماتیک دانست و مدعی شد چینی ها به طور قطع و یقین کمک نظامی به ایران را در راستای منافع راهبردی خود می دانند و چنین کمکی را به تهران ارایه می دهند.

در این مقاله آمده است:

چین مدت هاست که تاکید می کند به هیچ طرف درگیر در جنگ سلاح نمی دهد و این را در راستای سیاست خارجی "عدم مداخله" خود یک اصل می داند. اما در سال های اخیر، پکن بارها با اتهاماتی مبنی بر خلاف این موضوع مواجه شده است: ارائه کمک نظامی مستقیم به کشورهای درگیر در جنگ، در حالی که علنا این کار را انکار می کند و حتی موضع بی طرفی دیپلماتیک را اتخاذ می کند.

به نظر می رسد این موضوع در مورد دو متحد نزدیک چین صادق بوده است: روسیه در جنگ علیه اوکراین و پاکستان در جریان مناقشه مسلحانه اخیر با هند در ماه می سال حاری میلادی.

اکنون، پکن با بررسی دقیق پیوندهای نظامی ادعایی با ایران - کشوری که درگیر یک درگیری سایه طولانی مدت با اسراییل است که اخیرا به یک جنگ داغ کوتاه مدت تبدیل شده است - روبرو است.

پس از جنگ 12 روزه اخیر در خاورمیانه، طبق گزارش ها، چین موشک های زمین به هوا را در ازای نفت به ایران عرضه کرده است. چنین قطعاتی پس از آسیب دیدن شبکه دفاع هوایی ایران در حمله اخیر اسراییل، یک نیاز نظامی حیاتی برای تهران هستند.

سفارت چین در اسراییل این گزارش ها را رد کرد و اظهار داشت که چین قاطعانه با گسترش سلاح های کشتار جمعی مخالف است و به کشورهای در حال جنگ سلاح صادر نمی کند. اما وزارت امور خارجه چین هنوز بیانیه رسمی در مورد این انتقال ادعایی صادر نکرده است.

به عنوان یک متخصص در استراتژی کلان چین، فکر می کنم بسیار محتمل است که چین ضمن انکار علنی، به ایران حمایت نظامی ارائه می دهد. چنین انکاری به پکن اجازه می دهد تا نفوذ نظامی خود را اعمال کند و برخی از سخت افزارهای خود را به نمایش بگذارد، در حالی که انتقادات بین المللی را مدیریت کرده و انعطاف پذیری دیپلماتیک خود را حفظ می کند.

اما این تاکتیک فقط تا اینجا کار می کند. با افزایش شواهد غیرمستقیم، همانطور که بسیاری می گویند، چنین اقدام پنهانی ممکن است به تدریج به یک راز آشکار تبدیل شود - که منجر به چیزی می شود که محققان آن را "انکار غیرقابل قبول" می نامند، جایی که انکار دیگر معتبر نیست، حتی اگر هنوز رسما حفظ شود حمایت چین از جنگ روسیه

اگرچه پکن دائما گفته است که در جنگ روسیه و اوکراین که در سال 2022 آغاز شد، بی طرف است، اما چین در عمل به صورت بی سروصدا از روسیه حمایت کرده است. بخشی از این حمایت به این دلیل است که چین نیز هدف راهبردی مشابهی را دنبال می کند و آن به چالش کشیدن نظم بین المللی به رهبری غرب است.

اخیرا "وانگ یی" وزیر امور خارجه چین به "کاجا کالاس" رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته است که پکن نمی تواند تحمل کند که روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. گفته می شود که او هشدار داده است که شکست روسیه احتمالا تمام فشار راهبردی ایالات متحده را متمرکز بر چین خواهد کرد.

از دیدگاه پکن، مسکو نقش حیاتی در مشغول نگه داشتن غرب ایفا می کند و با منحرف کردن توجه و منابع آمریکا از منطقه آسیا-اقیانوسیه، به چین فضای تنفس راهبردی ارزشمندی می دهد.

علاوه بر تعمیق روابط تجاری که تحت تحریم های غرب به شاهرگ حیاتی اقتصاد مسکو تبدیل شده اند، طبق گزارش ها، چین مقادیر زیادی کالاهای دو منظوره - کالاهایی که می توانند برای اهداف غیرنظامی و نظامی استفاده شوند - را برای تقویت قابلیت های تهاجمی و دفاعی مسکو و همچنین افزایش تولید نظامی-صنعتی به روسیه عرضه کرده است. پکن همچنین ظاهرا تصاویر ماهواره ای را برای کمک به روسیه در میدان نبرد ارائه می کند.

در حالی که ایالات متحده و اروپا بارها سعی کرده اند چین را به خاطر کمک نظامی به روسیه مورد انتقاد قرار دهند، پکن همواره چنین ادعاهایی را رد کرده است.

اخیرا در 18 آوریل 2025، اوکراین رسما چین را به حمایت مستقیم از روسیه متهم کرد و 3 شرکت مستقر در چین را که به گفته "کی یف" در تولید سلاح برای تلاش های جنگی روسیه دست داشته اند، تحریم کرده است.

در آنچه که به یک تکرار رایج تبدیل شده است، وزارت امور خارجه چین اتهام اوکراین را رد کرد و بار دیگر تاکید کرد که چین هرگز سلاح های کشنده را در اختیار هیچ یک از طرفین درگیری قرار نداده است و موضع رسمی خود را مبنی بر ترویج آتش بس و مذاکرات صلح تکرار کرد.

حمایت چراغ خاموش چین از پاکستان

پکن مدت هاست که خود را به عنوان یک طرف بی طرف در درگیری هند و پاکستان معرفی کرده و خواستار خویشتن داری هر دو طرف و گفتگوی مسالمت آمیز شده است.

اما در عمل، چین متحد پاکستان است و حمایت نظامی مستقیمی که به اسلام آباد ارائه داده است، به نظر می رسد ناشی از تمایل چین برای مهار نفوذ منطقه ای هند، ایجاد توازن در برابر همکاری راهبردی رو به رشد ایالات متحده و هند و محافظت از راه گذراقتصادی چین و پاکستان، یک پروژه زیرساختی عظیم دوجانبه، باشد.

در آخرین درگیری بین هند و پاکستان در ماه می امسال، پاکستان برای اولین بار از جنگنده های J-10C ساخت چین در نبرد استفاده کرد و طبق گزارش ها توانست 5 هواپیمای هندی را سرنگون کند.

دفاع هوایی پاکستان در طول این درگیری کوتاه به شدت به تجهیزات چینی متکی بود و از سیستم های موشکی زمین به هوای ساخت چین، موشک های هوا به هوا، سیستم های راداری پیشرفته و پهپادها برای عملیات شناسایی و ضربتی استفاده کرد. در مجموع، بیش از 80 درصد از واردات نظامی پاکستان در5 سال گذشته از چین بوده است.

در خبری که اگر صحت آن ثابت شود، نمونه ای بسیار آشکارتر از حمایت نظامی چین از پاکستان خواهد بود، معاون فرمانده ارتش هند ادعا کرده که چین اطلاعات لحظه ای در مورد تحرکات نیروهای هندی در طول درگیری را در اختیار پاکستان قرار داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به این سوال گفت که از این موضوع اطلاعی ندارد. آنها مجددا تاکید کردند که روابط چین با پاکستان علیه هیچ شخص ثالثی نیست و موضع دیرینه پکن را در حمایت از حل و فصل مسالمت آمیز هرگونه اختلاف هند و پاکستان تکرار کردند.

انکار کمک نظامی به ایران

ایران نیز مانند روسیه و پاکستان، به طور فزاینده ای به عنوان شریک چین دیده شده است.

در سال 2021، چین و ایران یک توافق نامه همکاری جامع 25 ساله به ارزش 400 میلیارد دلار امضا کردند که تجارت، انرژی و امنیت را در بر می گرفت و نشان دهنده عمق روابط راهبردی آنها بود.

این توافق نامه نشان دهنده ارزش راهبردی ای بود که پکن برای ایران قائل است. از دیدگاه پکن، تهران وزنه تعادلی در برابر نفوذ ایالات متحده و متحدانش - به ویژه اسراییل و عربستان سعودی - در منطقه است و به منحرف کردن تمرکز منابع و توجه غرب از چین کمک می کند.

اما اخیرا موقعیت تهران در منطقه مورد تضعیف قرار گرفته است. نه تنها زیرساخت های دفاع هوایی آن در درگیری ها با اسراییل آسیب دیده است، بلکه متحدان منطقه ای آن - حماس، حزب الله و نظام اسد در سوریه - یا توسط اسراییل مورد ضربات شدید قرار گرفته یا به طور کلی فروپاشیده اند.

در این شرایط، از نظر راهبردی برای پکن ضروری است که برای حفظ ثبات ایران، از تهران حمایت کند.

در واقع، پکن بارها تحریم های انرژی ایران را دور زده است، به طوری که تخمین زده می شود 90 درصد صادرات نفت ایران هنوز به چین می رود.
اگرچه پکن در طول جنگ 12 روزه هیچ حمایت اساسی از ایران نکرد، اما از آن زمان گزارش های زیادی منتشر شده است مبنی بر اینکه ایران به چین به عنوان یک تامین کننده جایگزین برای نیازهای دفاعی خود نگاه می کند.

این تفکر وجود دارد که روسیه، شریک نظامی سنتی تهران به خاطر مشکلات خودش در جنگ با اوکراین، دیگر قادر به ارائه تجهیزات دفاعی کافی و با کیفیت به ایران نیست. برخی از کاربران بانفوذ رسانه های اجتماعی در چین تا آنجا پیش رفته اند که از ارائه مستقیم تسلیحات نظامی مورد نیاز به ایران از سوی چین، به شدت حمایت می کنند.

اگر چین این کار را انجام دهد، من معتقدم که احتمالا همان روشی را که در جاهای دیگر استفاده کرده است، با انکار علنی دخالت در عین ارائه مخفیانه کمک، دنبال خواهد کرد.

انجام این کار به چین اجازه می دهد تا روابط دیپلماتیک خود را با رقبای منطقه ای ایران، مانند اسراییل و عربستان سعودی حفظ کند، در حالی که همزمان از خاورمیانه آشفته ای که تمرکز واشنگتن را منحرف می کند و به پکن فضای تنفس راهبردی می دهد، سود می برد.

استفاده چین از سیاست انکار، نشان دهنده یک جاه طلبی راهبردی گسترده تر است؛ یعنی پکن می خواهد بدون برانگیختن واکنش های منفی آشکار، نفوذ خود را در مناقشات کلیدی منطقه ای اعمال کند.

پکن با حمایت بی سروصدا از شرکا و در عین حال حفظ ظاهر بی طرفی، قصد دارد تسلط غرب را تضعیف کرده و تمرکز راهبردی ایالات متحده را از محیط پیرامونی خود پراکنده سازد و همه این ها در حالی است که از خطرات و مسئولیت های اتحاد نظامی آشکار اجتناب می کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
خرید جدید کارتال برای پرسپولیس چشم هاشمیان را گرفت
  خرید جدید کارتال برای پرسپولیس چشم هاشمیان را گرفت
تیوی بیفوما که فصل قبل یکی از بهترین های تیمش بود، در نهایت با انتقالی پر سر و صدا به پرسپولیس پیوست تا یکی از خریدهای جدید این تیم لقب بگیرد.
چهار اصل کلیدی حفاظت در برابر اشعه فرابنفش
  چهار اصل کلیدی حفاظت در برابر اشعه فرابنفش
استفاده از کرم‌های ضدآفتاب است و استفاده صحیح از کرم‌های ضدآفتاب خود یک علم است و باید دقت کرد کرم دارای فاکتور محافظتی (SPF) مناسب باشد،
اجرای شکستگی مهره کمر ستاره جدید پرسپولیس
  اجرای شکستگی مهره کمر ستاره جدید پرسپولیس
مارکو باکیچ هافبک میانی مونته‌نگرویی تیم پرسپولیس که به تازگی به این تیم پیوسته -و گفته می‌شود از امروز بعد از ظهر به اردوی سرخپوشان در ترکیه نیز اضافه خواهد شد- در فصل گذشته فوتبالی جمعاً 7 روز در دو مقطع 3 و 4 روزه از میادین دور بود و در سایر اوقات کاملاً در.
ستاره محبوب برانکو: می‌خواهم به هواداران پرسپولیس خدمت کنم
  ستاره محبوب برانکو: می‌خواهم به هواداران پرسپولیس خدمت کنم
 محمد انصاری امروز پس از چندسال دوباره به پرسپولیس بازگشت؛ اما این‌بار در یک پست مدیریتی. محمد انصاری امروز به طور رسمی معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس شد و ابراز امیدواری کرد به عنوان کوچک‌ترین عضو باشگاه بتواند خدمتگزاری کند و در آخر،
مهم‌ترین مشکل استقلال در این‌ سال‌ها فاش شد
  مهم‌ترین مشکل استقلال در این‌ سال‌ها فاش شد
هواداران استقلال از وضعیت نقل‌وانتقالات تیم‌شان در فاصله کم‌تر از یک‌ماه به آغاز فصل جدید لیگ برتر نگران و شاکی هستند. علی تاجرنیا درباره تصمیم هلدینگ خلیج فارس مبنی بر احتمال تغییرات مدیریتی در باشگاه استقلال اظهار داشت:
عذرخواهی بیرانوند از هواداران پرسپولیس
  عذرخواهی بیرانوند از هواداران پرسپولیس
 ابتدا جا دارد عذرخواهی از هواداران، هیئت مدیره و مدیرعامل پرسپولیس داشته باشم. تشکر ویژه هم از هواداران تراکتور، کادرفنی و مدیرعامل بخصوص مالک باشگاه آقای زنوزی داشته باشم که صمیمانه من را حمایت کردند.
آزی آزبورن؛ اسطوره راک درگذشت: خواننده بلک سبث
  آزی آزبورن؛ اسطوره راک درگذشت: خواننده بلک سبث
خانواده آزبورن در بیانیه‌ای اعلام کردند: با اندوهی ورای آنچه کلمات می‌توانند بیان کنند، باید اعلام کنیم که آزی آزبورن عزیز ما امروز صبح درگذشت.
تصویر؛ ستاره دلخور استقلال روی نیمکت تراکتور
  تصویر؛ ستاره دلخور استقلال روی نیمکت تراکتور
وینگر ناراضی آبی‌ها در اردوی تراکتور حاضر شد.
داکنز نازون کیست؟ کارنامه و عملکرد گزینه تهاجمی استقلالی‌ها
  داکنز نازون کیست؟ کارنامه و عملکرد گزینه تهاجمی استقلالی‌ها
داکنز نازون، مهاجم تیم ملی هاییتی، یکی از جدی‌ترین گزینه‌های خارجی لینک‌شده به استقلال تهران است
آب جیره‌بندی می‌شود؟!
  آب جیره‌بندی می‌شود؟!
با این حال استاندار تهران گفته است: با کمبود آب در سدهای چهارگانه تهران مواجهیم. میزان پرشدگی سدهای تهران 14 درصد است که عدد نگران‌کننده‌ای است.
تیم لیگ برتری مشتری ستاره‌های جدید پرسپولیس!
  تیم لیگ برتری مشتری ستاره‌های جدید پرسپولیس!
باشگاه مس رفسنجان به دنبال جذب دو وینگر جوان پرسپولیس است.
«زن و بچه» یک روز قبل از اکران عمومی، میلیاردی شد
  «زن و بچه» یک روز قبل از اکران عمومی، میلیاردی شد
این پیش‌فروش برای 150 سالن سینما و نزدیک به 560 سانس، صورت گرفته و بخش قابل‌توجهی از ظرفیت تعریف‌شده برای اکران این فیلم در همین مرحله پر شده است.
  پربیننده ترین اخبار       
  مصاحبه جنجالی آل‌کثیر مثل رضاییان؛ به استقلال نمی‌روم!
  اقدام عجیب مدیران استقلال؛ آل‌کثیر را نه هواداران می‌خواهند نه ساپینتو!
  شمارش معکوس تا حضور سیدحسین در اردوی تراکتور!
  یار وفادار فرهاد مجیدی چطور سپاهانی شد؟
  محرومیت بیرانوند قطعی شد؛ توافق اولیه حسینی با تراکتور
  داکنز نازون کیست؟ کارنامه و عملکرد گزینه تهاجمی استقلالی‌ها
  اولین ملاقات ساپینتو و اندونگ در تمرین استقلال
  منطقه آزاد انزلی تعطیل شد
  پزشکیان: امکان ادامه بقای تهران به‌عنوان پایتخت وجود ندارد
  بعد از استقلالی شدن آل‌کثیر؛ 2 پرسپولیسی دیگر هم در راه هستند!
  اجرای شکستگی مهره کمر ستاره جدید پرسپولیس
  آمریکا رسماً از یونسکو خارج شد
  خط و نشان هانسی فلیک به رشفورد: اینجا اونجا نیست!
  یک مانع بزرگ بعد از توافق مدافع خارجی با پرسپولیس
  مجازات آل‌کثیر توسط ستاره‌های پرسپولیس؛ آنفالو دست جمعی!
  شهاب حسینی امروز 31 تیر از همسر دومش صاحب فرزند شد
  قیمت طلا به 10 میلیون تومان نزدیک شد / افزایش چشمگیر قیمت طلا 18 عیار امروز 31 تیر 1404
  مهدی قایدی بازی های دوستانه استقلال را بشناسید/ این ستاره یک باشو جدید است
  سیاست انکار چین در کنار کمک نظامی به ایران
  آسیا در چنبره سیل؛ مجموع کشته‌ها به 251 نفر رسید
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved