صفحه اصلی     اقتصادی     اجتماعی     سیاسی     ورزشی     بین الملل     RSS     تماس با ما  
یکشنبه، 29 تیر 1404 - 19:40   
 آخرین خبرها
  مصدومیت آشورماتوف؛ فرصت طلایی برای ستاره مغضوب استقلال
  تصویر؛ سپاهان رسما ستاره‌اش را از دست داد
  خطرناک‌ترین آلرژی‌ها کدامند؟
  فارن افرز: پاسخ ایران به اسراییل، بزرگ‌ترین حمله به یک قدرت هسته‌ای در تاریخ بود
  اعلام آتش‌بس در سوریه از ساعت 17 به وقت دمشق
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 22610صفحه نخست » آخرین اخبار    یکشنبه، 29 تیر 1404 - 10:35

نسل Z، ژنرال‌های نبرد دیجیتال آینده


امروز به جای سرداران نظامی در میدان‌های نبرد فیزیکی، نیازمند سرداران سایبری هستیم؛ فرماندهان و ژنرال‌هایی که بتوانند از کشور در برابر تهدیدات پیچیده دیجیتال دفاع کنند.

در حالی که تهدیدات سایبری با سرعتی فزاینده زیرساخت ها، داده ها و حریم خصوصی ملت ها را هدف گرفته اند، کارشناسان معتقدند دوران فرماندهان میدانی گذشته و حالا زمان تربیت ژنرال های سایبری فرارسیده است؛ نسلی از نخبگان دیجیتال که باید رهبری دفاع از مرزهای نامریی کشور را بر عهده گیرند تا ایران در میدان نبرد سایبری، دست بالا را داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در دورانی که مرزهای فیزیکی جای خود را به مرزهای دیجیتال داده اند، جنگ های سایبری به یکی از جدی ترین تهدیدات امنیتی کشورها بدل شده اند؛ تهدیداتی که در ظاهر بی صدا و بی انفجارند، اما آثارشان می تواند به مراتب ویرانگرتر از گلوله و بمب باشد. در این میان، غفلت از این میدان جنگ پنهان می تواند زیرساخت های حیاتی و سرمایه های ملی را در معرض آسیب جدی قرار دهد.

کارشناسان بر این باورند که مقابله با این تهدیدات مستلزم بازتعریف مفهوم امنیت، سرمایه گذاری هدفمند و تربیت نسلی تازه از مدافعان سایبری است، به گونه ای که یک فعال حوزه فضای مجازی و امنیت سایبری با اشاره به شدت تهدیدات موجود در فضای مجازی، تأکید دارد که در حال حاضر، کشور با یک جنگ تمام عیار در حوزه سایبری مواجه است که به دلیل ماهیت ناملموس آن، بسیاری از مردم متوجه عمق این جنگ نیستند و امکان مشارکت در دفاع از کشور را ندارند.

در عصری که مرزهای امنیتی از خاک و آسمان فراتر رفته و به قلب شبکه ها و داده ها رسیده اند، بی توجهی به امنیت سایبری می تواند پیامدهایی جبران ناپذیر برای کشور به همراه داشته باشد. سخنان مینا مهرنوش، کارآفرین حوزه دیجیتال، بار دیگر لزوم بازنگری در سیاست گذاری های کلان امنیتی کشور را یادآور می شود؛ جایی که به جای نگاه نمایشی به فناوری، باید با تربیت نسل جدیدی از فرماندهان و سربازان سایبری، امنیت دیجیتال را به اولویت اول تبدیل کرد. در این مسیر، نه تنها نقش دولت، بلکه حضور فعال مردم، جوانان و بخش خصوصی نیز حیاتی است. امنیت سایبری تنها یک دغدغه تخصصی نیست، بلکه ضرورتی استراتژیک برای بقای حاکمیت و استقلال دیجیتال کشور به شمار می رود.

اثرات تخریبی جنگ های سایبری نمود عینی ندارد

مینا مهرنوش، با بیان اینکه آثار ویرانگری جنگ سایبری به مراتب بیشتر از جنگ های فیزیکی است، اظهار کرد: در جنگ های سنتی مردم آتش، گلوله و تخریب را می بینند، اما در جنگ سایبری چون نمود عینی ندارد، از چشم عموم پنهان می ماند. همین امر باعث می شود که خطرات جدی این نوع نبرد درک نشود. از این رو این تیزهوشی حاکمان است که آمادگی دفاعی در برابر حملات سایبری ایجاد کنند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: در دنیای امروز، تعریف امنیت کشورها تغییر کرده، به گونه ای که در رأس شاخص های اصلی امنیت، امنیت سایبری قرار دارد که متأسفانه هنوز در کشور ما توجه کافی به این حوزه صورت نگرفته و همان طور که نگران حمله به مرزهای فیزیکی هستیم، حساسیتی نسبت به تهدیدات مرزهای دیجیتال وجود ندارد و سرمایه گذاری در این حوزه نمی کنیم.

مهرنوش تصریح کرد: امروز به جای سرداران نظامی در میدان های نبرد فیزیکی، نیازمند سرداران سایبری هستیم؛ فرماندهان و ژنرال هایی که بتوانند از کشور در برابر تهدیدات پیچیده دیجیتال دفاع کنند. این حوزه به قدری تخصصی و پیچیده است که امکان تربیت نیروی امنیتی با سرعت وجود ندارد و نیاز به برنامه ریزی و حمایت ویژه دارد.

این فعال فضای مجازی با تأکید بر نقش حاکمیت در ایجاد زیرساخت های دفاع سایبری، گفت: ما به شدت خواهان این هستیم که حاکمیت کشور توجه ویژه به حوزه امنیت سایبری داشته باشد و انتظار می رود در لایه زیر ساخت متولیانی چون سازمان فناوری اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، مجلس شورای اسلامی در حوزه قانونگذاری و سازمان تنظیم مقررات در این حوزه نقش آفرینی مؤثری داشته باشند.

کارآفرین دیجیتال و هوش مصنوعی تاکید کرد: انتظار داریم که داده های مردم که مهم ترین دارایی دیجیتال کشور هستند، به راحتی از طریق پلتفرم ها در اختیار دشمنان کشور قرار نگیرد تا کشور دچار حملات سایبری نشود.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی و مردم در توسعه امنیت سایبری کشور، افزود: طبق منویات مقام معظم رهبری، باید از ظرفیت مردمی و بخش خصوصی برای آموزش، توسعه منابع انسانی و ارتقای امنیت سایبری استفاده شود. کشور نیاز به تربیت سربازان امنیت دارد تا در جنگ های آینده که بسیار خشن تر و پیچیده تر خواهد بود، دست برتر را داشته باشیم.

مهرنوش با اشاره به حرکت کشور به سمت توسعه هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه این امر می تواند کشور را آسیب پذیرتر کند، هشدار داد: اگر داده های کشور را از دست دهیم و یا مورد حمله قرار گیرد، امکان آموزش و به کارگیری هوش مصنوعی بر روی آن ها از ما سلب شده و حتی می تواند در حوزه فناوری های نوین مانند هوش مصنوعی ما را تضعیف کند. زیرا داده های حیاتی ما مورد سوءاستفاده قرار گرفته و از آن ها علیه خودمان استفاده خواهد شد.

وی بهترین راهکار برای ورود به عصر هوش مصنوعی را بالا بردن دانش و آگاهی دانست و ادامه داد: باید به جای نگارش صرف اسناد و ایجاد ساختارهای نمایشی، به حوزه اجرا ورود کنیم و عملکرد دستگاه ها را بررسی کنیم و سعی شود به جوانان اعتماد شود. جوانان نسل Z را که متحول و شجاع هستند، به رسمیت بشناسیم و میدان را به آن ها بسپاریم. این نسل می تواند بهترین مدافعان امنیت سایبری کشور باشد.

مهرنوش تأکید کرد: نسل پیر مدیریتی که حتی گاهی استفاده از ابزارهای ساده دیجیتال مانند تلفن همراه را نمی داند، نمی تواند فرمانده جنگ سایبری کشور باشد. باید مدیریت امنیت سایبری را به نسلی واگذار کرد که با فضای دیجیتال آشناست و قدرت تصمیم گیری سریع و به روز دارد.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
عنوان:
نظر
  قبل از ارسال نظر آنرا ویرایش کرده و قواعد نگارش را در آن رعایت کنید.
لطفاً در مطالب خود اخلاق اسلامی و قوانین کشور را مد نظر داشته باشید.
نمایش نظرات کاربران در خبرها به معنای تایید آنها توسط سایت نیست.

  کد امنیتی:
 
خطرناک‌ترین آلرژی‌ها کدامند؟
  خطرناک‌ترین آلرژی‌ها کدامند؟
یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی روس، خطرناک‌ترین انواع آلرژی را معرفی کرده است.
فارن افرز: پاسخ ایران به اسراییل، بزرگ‌ترین حمله به یک قدرت هسته‌ای در تاریخ بود
  فارن افرز: پاسخ ایران به اسراییل، بزرگ‌ترین حمله به یک قدرت هسته‌ای در تاریخ بود
نشریه آمریکایی در گزارشی اذعان کرد که ایران با پاسخ قاطع به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، بزرگ‌ترین حمله ثبت‌شده به یک قدرت هسته‌ای را رقم زد و شهرهای حیفا و تل‌آویو را هدف موشک‌ها و پهپادهای خود قرار داد.
فوری / تهران فردا دوشنبه 30 تیر 1404 تعطیل شد؟
  فوری / تهران فردا دوشنبه 30 تیر 1404 تعطیل شد؟
به گزارش سرویس عمومی اقتصادآنلاین،  در پی ورود موج گرمای بی‌سابقه به مناطق مرکزی کشور، به‌ویژه استان تهران، احتمال تعطیلی پایتخت در روز دوشنبه 29 تیر 1404 در سطح گسترده‌ای مطرح شده است.
بونا سار؛ مدافع سابق بایرن‌مونیخ در لیست وحید هاشمیان
  بونا سار؛ مدافع سابق بایرن‌مونیخ در لیست وحید هاشمیان
بونا سار حالا تبدیل به جدی‌ترین گزینه پرسپولیس برای پست دفاع راست شده است.
دیدار «لاریجانی» با «پوتین» در کاخ کرملین
  دیدار «لاریجانی» با «پوتین» در کاخ کرملین
سخنگوی کرملین از دیدار و رایزنی مشاور رهبر انقلاب با رییس‌جمهور روسیه در مسکو خبر داد.
آقای قالیباف، آیا جنگ، ما را 50 سال جلو انداخت؟
  آقای قالیباف، آیا جنگ، ما را 50 سال جلو انداخت؟
قبل از این، برای سال ها عادت کرده بودیم برخی مسوولان درباره آثار مثبت تحریم صحبت کنند. بعید نیست به زودی شاهد مسابقه آنها در سخن گفتن درباره فواید جنگ 12 روزه باشیم و اینکه ما را 50 سال که سهل است 500 سال به جلو برده.
غذای فاسد، نتانیاهو را 3 روز خانه‌نشین کرد
  غذای فاسد، نتانیاهو را 3 روز خانه‌نشین کرد
دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که او به دلیل مصرف غذای فاسد نیاز به مراقبت پزشکی پیدا کرده و تا سه روز باید در خانه بماند.
برنامه‌ریزی تروییکای اروپا برای دور جدید گفت‌وگوها با ایران
  برنامه‌ریزی تروییکای اروپا برای دور جدید گفت‌وگوها با ایران
یک منبع دیپلماتیک آلمانی با تاکید بر این که مسئله هسته‌ای ایران باید با یک راهکار بادوام و قابل راستی‌آزمایی دیپلماتیک حل شود، گفت که تروییکای اروپا با ایران برای برگزاری دور جدیدی از گفت‌وگوهای طرفین در این زمینه در تماس هستند.
شکایت ترامپ از وال استریت ژورنال و مرداک
  شکایت ترامپ از وال استریت ژورنال و مرداک
ترامپ اواخر روز جمعه در وب‌سایت «تروث» نیز مقاله وال استریت ژورنال را «دروغین، مخرب، افترا و حاوی اخبار جعلی» خواند و نوشت که این شکایت، علیه همه کسانی تنظیم شده که در انتشار آن نقش داشتند.
پایان یک انقلابی هندی
  پایان یک انقلابی هندی
مهانداس کارامچاند گاندی حقوق‌دان، ملی‌گرای ضد استعمارگری و اخلاق‌شناس سیاسی اهل هند بود که با هدف رهبری جنبش موفق استقلال‌طلبی هند از راج بریتانیا،
هشدارِ خشکسالی بی‌سابقه؛ تراز منفی 50 درصدی سدهای خوزستان
  هشدارِ خشکسالی بی‌سابقه؛ تراز منفی 50 درصدی سدهای خوزستان
مدیرعامل سازمان آب و برق استان خوزستان گفت: با تمام مشکلات موجود، در تلاشیم که تا بهمن‌ماه سال جاری با تفکیک خط انتقال آب آشامیدنی آبادان و خرمشهر،
ببینید؛ ربات تسلا که ذرت بوداده سرو می‌کند
  ببینید؛ ربات تسلا که ذرت بوداده سرو می‌کند
ویدیویی از ربات انسان‌نمای شرکت تسلا، در حال ریختن ذرت بوداده (پاپ‌کورن) برای مشتریان منتشر شده است.
  پربیننده ترین اخبار       
  اعلام زمان رسمی واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | واریز معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  سادگی چهره و استایل شیکِ بازیگر یاغی دل‌ها را برد
  نابغه ژاپنی کشتی جهان درگذشت
  حسین حسینی و مهرداد محمدی در کمپ استقلال!
  پیام علی‌اف برای پزشکیان
  گزینه پرسپولیس استقلالی می شود؟!
  وام 150 میلیونی بدون نیاز به گردش حساب / وام بدون سپرده یا مسدودی حساب با کارمزد 4٪
  فاجعه در نخلستان‌های آبادان؛ هزاران نخل در آتش بی‌تدبیری سوختند
  با مدیر جدید پرسپولیس آشنا شوید
  ارزیابی نشنال اینترست از حرکت بعدی ایران
  اعتراض نماینده ولی فقیه در سپاه به طرح عدم کفایت سیاسی رییس جمهور
  ضریب هوشی مردم ایران رتبه چند گرفت؟
  قیمت روز خودرو | جدول جدید امروز
  واکنش زیدآبادی به پیشنهاد بستن تنگه هرمز: چطور برای سرنوشت یک کشور باستانی نسخه می‌پیچید؟
  سورپرایز تازه عربستان برای جهانیان/ بن سلمان دنیا را شگفت‌زده کرد
  اولین حضور حاج‌صفی در تمرینات سپاهان
  کره شمالی رازهای تفریحگاه ساحلی‌اش را پنهان می‌کند
  یک قدم تا تایید آمپول آب کننده چربی شکم
  زیدآبادی: میخواهند کشتی مملکت به کوه‌یخ برخورد کند؛ کو عقل سلیم؟
  ترامپ ممکن است بگوید بیایید به کیم جونگ اون سر بزنیم!
© شبکه خبری سرنویس 1404

All rights reserved