فراروـ دسرها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوه ای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک می کند. موس در زبان فرانسوی به معنای کف یا خزه است که در اصطلاح به نوعی دسر سرد و شیرین و گاه نوعی غذا گفته می شود که در ترکیبات آن گوشت، ماهی و یا سبزیجات به کار می رود. موس به شکل دسر معمولا از ترکیب خامه، ژلاتین و میوه های گوناگون تهیه می شود و دارای انواع شکلاتی، میوه ای، وانیلی، قهوه و... است. موس توت فرنگی نوعی دسر بسیار خوشمزه و لطیف است که به دلیل داشتن توت فرنگی تازه در ترکیباتش دارای عطر و بوی دلپذیری است. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه موس توت فرنگی همراه ما باشید. مواد لازم برای تهیه موس توت فرنگی پوره توت فرنگی: 1 لیوان شیر: نصف لیوان خامه صبحانه: 100 گرم شکر: 5 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری آب سرد: یک چهارم لیوان طرز تهیه موس توت فرنگی  برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و صبر کنید تا اسفنجی شود، سپس آن را روی بخار کتری درحال جوش قرار بدهید تا به روش بن ماری آب و شفاف شود. در مرحله بعدی پوره توت فرنگی، شکر، خامه صبحانه و شیر را داخل دستگاه مخلوط کن بریزید و یک دقیقه مواد را بزنید تا به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند. حالا پودر ژلاتین آب شده را اضافه کنید و هم بزنید. مایه دسر را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و قالب را به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد. برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به راحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمی گردد. بقیه قالب ها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می شود، درحالی که قالب های پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیش تری نیاز دارند. حواس تان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب می اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید. در آخر روی دسر رابا توت فرنگی تازه و خامه تزیین کنید، نوش جان. نکات مهم ـ میزان شکر این دسر به ذائقه شما بستگی دارد. اگر توت فرنگی های شما کمی ترش تر است، می توانید میزان شکر را کمی بیشتر کنید. ـ ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می شود که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بن ماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد. ـ توت فرنگی ازجمله میوه های خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از 6000 نوع از آن به رنگ های قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوان ها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخم ها، درمان یبوست و... مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد. توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانه ای و مزرعه ای تولید می شود. معمولا توت فرنگی های گلخانه ای درشت تر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگی های ریز مزرعه ای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگی های سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگی ها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شن ریزه های توت فرنگی از بین برود. |